Azdin Chadli

20-jarige soldaat eerste klasse Azdin Chadli van de Koninklijke Landmacht is niet meer en veel te jong gestorven en alweer de 19de Nederlandse dode in Afghanistan. R.I.P.
Was de gesneuvelde soldaat misschien een Marokkaanse Nederlander?
En waarom zeggen defensie en media daar dan niets over?
Leuke stelling van problogger Ernst-Jan Pfauth in de nrcnext.nl
En voor de rest hier het officieel bericht : defensie.nl en hier het Condoleanceregister van Azdin Chadli

22 gedachten over “Azdin Chadli”

 1. BARRY… toon beetje respect, RISICO VAN HET VAK?…

  Chadli is gestorven met nederlandse vlag op zijn arm, jouw land… jouw regering…

  laat me raden jij bent zo een vetnek die een bureaubaan heeft en patserig achter de pc kan reageren….

  jammer.

 2. Horizon verbreden? Niet alleen mijn horizon wordt gvd iedere dag verpest door het politiek correcte geleuter van cultuurrelativisten en al dan niet ingepakte allahschreeuwers.
  Bye!

 3. Calahan, met artikelen over Hans Jansen, Bert Snel en Douglas Murrey krijg je mij de pis niet lauw vriend.

  Die gasten slaan zich al jaren lang kapot op de Islam vaak zo hard dat ze veel mensen een duwtje in de rug geven tot het praktiseren van de islam. Dus zolang er figuren zoals hen zijn dan vrees ik inderdaad voor je dat we hier nog wel ffkes zitten. ‘Als’ daar heb ik geen boodschap aan dus zolang Howard Kunstler geen gelijk krijgt –> Wen er maar aan of doe er wat aan vent.

  Je stelt de vraag of ik betrouwbaar ben en je plaatst wederom een link naar ‘het vrije volk’. Is dat artikel het antwoord op de vraag of ik betrouwbaar ben? Zo ja, knap zeg.

  “En zo denken veel Nederlanders over jouw “achterban”..

  Mijn achterban? Hehe.. Mis ik iets?

  Ga eens in gesprek met een geintegreerde moslim Calahan in plaats van steeds maar dingen aan te nemen die in een of ander populistisch drollen artikel beschreven staan, het zal je horizon verbreden.

 4. @Amir: dat “we zitten hier nog wel ffkes” kan heel rap veranderen, als Howard Kunstler voor de tweede keer gelijk krijgt. Ga dat knip en plakwerk dan nog maar eens beter lezen!

 5. Wat maakt het uit wat voor afkomst hij heeft? Ik leef ontzettend mee met zijn familie en vrienden!

  Mijn broer komt morgen thuis van zijn missie in Afganistan en ben heel dankbaar dat ik heb weer een dikke knuffel kan geven.

  Ik wil nog even terug komen op de opmerking van barry: Risiso van het vak.

  Weet je dat die opmerking echt velen de strot uit komt?

  Inderdaad is er een risico voor de jongens die daar heen gaan. Maar aangezien mijn broer al jaren werkzaam is bij defensie is het niet de keuze voor de dood die ze maken.

  Je zegt dat jij ook thuis komt iedere avond na je werk. Reis je met je auto van huis naar werk? Misschien kom je wel om bij een auto ongeluk. Ja dat is het risico van je vak. Je moet deelnemen aan het verkeer om je werk te kunnen doen, maar ook daar kan je alles overkomen.

  Hoe zou jou familie dan reageren als er op een blog staat: Ja dat is risico van het leven…jammer dan.

  Zulke opmerkingen kan niemand wat mee. Die jongen is overleden en heel zijn familie moet dit verdriet verwerken.

  Dan is zo opmerking toch totaal zinloos???

  Ik wens de familie van Azdin heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verdriet. En ik denk aan jullie……….

  Carlijn

 6. @ H. Calahan.

  Dus die 2 artikeltjes zijn het bewijs dat het voor een moslim toegestaan is om in het Nederlands leger te dienen? Hehe.. Je maakt t wel mooi.

  Dat het in de Elsevier staat dat 2 imams worden aangenomen door defensie wil nog niet zeggen dat dit islamitisch toegestaan is. Er zijn genoeg imams in Nederland die maar al te graag (een deel) van hun geloof verkopen voor status en geld.

  En afgaande op dat gigantische artikel van het vrije volk (je denkt toch niet dat ik al die knip en plak rotzooi ga lezen he?) trek ik de voorlopige conclusie dat de islamisering van Europa je behoorlijk diep zit.. Sterkte ermee want we zitten hier nog wel ffkes

  Grt

 7. Ho en dikke onzin dat die in Marokko moet begraven worden.
  Hij is net 2/3 keer in Marokko geweest, en hoe moeten zijn broertje, zijn moeder, zijn vrienden, zijn vader zijn graf bezoeken ..

  Onzin jonge … Ik zou bijv. wel in Turkije begraven willen worden langs mijn vader. Maar daar heb ik zo mijn redenen voor.. Maar ik weet van Azdin, dat die daar geen behoefte aan had .. en hij is half Nederlands, en gestorven met de vlag van Nederland aan zijn arm … Azdin word in Uden bergaven waar wij hem allemaal kunnen bezoeken en eren als we het nodig vinden

  Peace

 8. Azdin was Inderdaad van “Half” Marokkaanse afkomst, zijn moeder is Nederlands and Katholiek en zijn vader is Marokkaans en Islamitisch (wat extremer).

  Hij deed nooit geen vlieg kwaad, was altijd optimistisch en altijd een chille gozer. Hij voelden zich zelf wel een Marokkaan maar net zo goed Nederlands. Als je hem zijn afkomst had gevraagd had die hoogstwaarschijnlijk Marokkaan gezegd. Een van zijn beste vrienden was een Rechtse Lonsdale dragende hollander, en veel van zijn andere vrienden waren Marokkaan, Turk, Suri etc.

  Zijn geloof was niet duidelijk, hij geloofde wss wel in god maar niet in een vaste godsdienst hij had tot zijn achtste (ongv) koran les gehad van zijn vader.

  Zijn moeder en zijn broertje zijn er kapot van ..

  Hoe ik dit allemaal weet? Ik ken heel de familie erg goed en ben een kind aan huis geweest .. hou aub op met dat gezijk over zijn afkomst etc. wat maakt het uit ..

  Waar ik het wel over eens ben is de bullshit in de krant, de Kut allochtoon Kut Marokkaan doet de overvallen, en het stelen etc. wel. Maar met zo iets zeggen ze er liever zijn achtergrond niet bij .. echt lullig .. het is alsof ze expres allochtonen een slechte naam proberen te geven.

  Hij was boven alles een jonge mens van 20 jaar, die familie en vrienden met veel verdriet heeft achter gelaten

  Rust in vrede Azdin je was een held en een goeie maat, moge Allah (God in het Arabisch, Arabische Christenen noemen god ook Allah) zijn ziel hebben ..

 9. Ik geloof dat Azdin van Maleische afkomst is. Wat doet het ertoe, hij was toch Nederlander en veel te jong gesneuveld. Verschrikkelijk. Moge Allah zijn ziel hebben.

 10. Nee dat mag niet Barry. Het is als moslim zijnde verboden om voor een niet islamitisch land in het leger te dienen, zeker als het betekent dat je als moslim tegen andere moslims moet strijden.
  Ik heb wel links naar bronvermeldingen en dergelijke mocht je interesse hebben.

  Grt

 11. Wat is er mis met de nederlandse aardbodem? Hij (vocht) (zat daar) wel voor westerse ideeen in een islamitisch land. Mag dat wel als moslim zijnde?

  Barry’s last blog post..Poging tot overval.

 12. @SirCumSized : Het maakt ook niet uit, maar de discussie in het nrcnext was meer zo van dat het als het goed is juist niet uitgelicht word en alleen maar als het negatief nieuws is de nationaliteit er wel toe doet.

  @Barry : Volgens mijn gaan we het ook niet winnen, Vietnam was de eerste les, de russen hebben het ook niet gewonnen in Afganistan.

 13. Heel erg sneu maar risico van het vak. Je weet dat de kans er in zit dat je niet levend thuis gaat komen. En dan kunnen ze zeggen ja is dat helemaal niet. Maar als ik een baan kies dan wil ik wel dat ik ’s avonds gewoon weer levend thuis kom.

  En hij diende nederland er mee? wat heeft heel die missie voor zin daar in verweggiestan? Dat land is zo groot die paar duizend soldaten vallen niet eens op daar. Zou het zelfde zijn als er stront aan de knikker was in heel nederland en je zet maar 1000 man in. Je weet dat je gewoon kansloos ben en het nooit gaat winnen.

  Barry’s last blog post..Poging tot overval.

 14. Maakt het uit wat zijn origine was? Chadli is inderdaad een Arabische naam die veel in Marokko en Tunesië voorkomt maar lekker belangrijk hij diende onder de Nederlandse vlag en daar gaat het om. Weer één iemand gestorven tijdens een zinloze oorlog, jammer!

Reacties zijn gesloten.