Rechtstaat met persoonlijke belangen verstrengeling

Hoe integer kan een rechter zijn en hoe zwaar laat hij zijn persoonlijke belangen afwegen tot persoonlijk gewin.
Rechtstaat is macht.
Mr Tom Schalken, Mr J.P Splint en Mr F.A. Hartsuiker zijn bijzonder interessant om te googlen, de rechters die Geert Wilder zonder proces al schuldig hebben bevonden ?
Interessant column van Theodor Holman : parool.nl

Hof Amsterdam aangevallen na zaak Wilders

NRC Handelsblad - ‎21 uren geleden‎
Het Amsterdamse gerechtshof is de afgelopen weken bestookt met haatmails waarin geprotesteerd wordt tegen de beschikking dat Kamerlid Geert Wilders moet

6 gedachten over “Rechtstaat met persoonlijke belangen verstrengeling”

 1. politiek geknurft ik geloof zowiezo niet in een rechtstaat in wezen is iedereen te koop, ik heb dat al van meerdere mensen gehoord die daar eerlijk over waren … ze hebben allemaal hun prijs en niemand die ik in zoverre ken is neutraal, alle mensen hebben een eigen kader waarin ze regaeren op dingen afhankelijk van eigen emoties en ervaringen … en Wilders is niet een man waar ik van zeg gezellige figuur met fijne denkbeelden …

  {-♥-}

  lia’s last blog post..Blippen

 2. Tja, als de informatie van de heer Holman klopt dan zou Herr Wilders wel het slachtoffer kunnen worden van zijn eigen tactiek; over de ruggen van anderen tevens met behulp van veel exposure en soundbites zorgen voor persoonlijk politiek gewin. Politiek versus wettelijke macht een strijd van grote krachten daarbij zal een ieder zijn eigen belang bij hebben? Wat je zaait zal men oogsten is hier van toepassing?

 3. Je kan merken dat er toch een soort van onvrede heerst onder de aanhang van Wilders, maar ook bij de mensen die geen boodschap aan Wilders hebben.
  De manier hoe hij bejegend wordt, wetende dat J.P en Hirch Ballin hier achter zitten om hem de wind uit de zeilen te nemen, de smiegt die Verhagen heet en wilders een mes in de rug probeert te steken.
  Je moet stekeblind zijn om niet te zien dat dit doorgestoken kaart is.
  Dit kabinet CDA bezit geen tact is niet cordaat en beheerst het spel niet!!
  Bij voorbaat zijn Nederlandse rechters in deze zaak niet objectief en zal het Europeese hof uitsluitsel geven.

Reacties zijn gesloten.