Lidmaatschap Katholieke Kerk opzeggen

Dat hoor je niet vaak, maar het kan. De Nijmeegse professor in de christelijke ethiek aan de Faculteit der Religiewetenschappen, Radboud Universiteit te Nijmegen Jean-Pierre Wils geeft het voorbeeld hoe het moet en waarom:
De kerk is alles behalve compassie en naastenliefde, de kerk is anti-modern, anti-pluraal, totalitair, diep reactionair, antisemitische beweging die sympathieën heeft voor dictators en rechtse extremisten met fundamentalistische signatuur. Het Vaticaan van Ratzinger is een Fascistoïde beweging geworden.”

En dat in het : katholieknederland.nl

Loket kerkuittreding
Wils’ uittrede uit de Katholieke Kerk gebeurde niet op een pastorie of een ander kerkelijke instantie, maar bij de plaatselijke rechtbank. In Duitsland betaalt een ieder die lid wil zijn van een kerkgenootschap door de staat geinde kerkbelasting. “Ik kwam op woensdagochtend aan bij het Amtsgericht Kleve en ging naar het loket Kirchenaustritte [kerkuittredingen]. Ik moest een formulier invullen, mijn paspoort laten zien en 30 euro betalen. En dat was het dan.”

Meer opzeggingen bij kerk door nieuws seksueel misbruik

NRC Handelsblad – Sinds de onthullingen over grootschalig seksueel misbruik van kinderen in katholieke internaten heeft de Rooms-Katholieke Kerk (RKK) veel meer opzeggingen

7 gedachten over “Lidmaatschap Katholieke Kerk opzeggen”

 1. De kerk is er door rijken gekomen. De kerk is er voor de mensen onder de duim te houden. De kerk is er voor het geld. De kerk zit met de poten aan kinderen heb ik t nog niet over vermoorden. Kijk, we hebben sinterklaas en de kerstman(hebben bijde een baard) Dat wordt je al wijs gemaakt! Dus god? Aangezien ik niet in fabeltjes geloof zeg ik mn lidmaatschap bij deze corrupte boel op!!!

 2. lidmaatschap r.k.kerk opzeggen'

  zie www. sila. nl

  of kijk op google " lidmaatschap rk kerk opzeggen "

 3. langs deze weg wil ik vragen hoe ik uit het bestand kan komen
  ik wil een opzeging van de kerk.

 4. Mijn criterium is altijd: kan ik het aan mijn kinderen uitleggen?
  De stellingname van de RK kerk is al jaren te vervreemd van de werkelijkheid. Ik kan het mijn kinderen niet meer uitleggen.
  Compassie en naastenliefde zijn binnen de RK gemeenschap onbekende begrippen.
  Ze zijn daar nog fundamentalistischer dan alle in het nieuws aanwezige fundamentalistische bewegingen!

 5. Ik snap die man wel. Toch denk ik, dat de katholieke kerk niemand mag veroordelen of afwijzen. Dat is, denk ik, tegenstrijdig aan het geloof.

Reacties zijn gesloten.