Calvé Pindakaas een Bewuste Keuze of een Leugen ?

ik-kies-bewust_logo-155×155.jpgIs dat de grote leugen van Unilever en Calvé ? Of weten ze zelf werkelijk niet meer wat ze in een potje stoppen ?
Met verbazing heb ik het artikel en het onderzoek van : werkschuwtuig.nl over dit nationaal product en trots van Nederland : De Pindakaas van Calvé.
Wat er op neerkomt is dat het : IK KIES BEWUST logo eigenlijk een commercieel façade is, als je in aanmerking neemt dat :
Dit logo op 23 mei 2006 geïntroduceerd is door Unilever samen met Campina, Friesland Foods en een aantal supermarktketens en cateraars.
En dat zegt voor mijn persoonlijk genoeg, hoe integer dit logo wel is.
Maar nogmaals het artikel van werkschuwtuig.nl : Hoe Calvé ons Belazert (deel 2)

10 gedachten over “Calvé Pindakaas een Bewuste Keuze of een Leugen ?”

 1. die nieuwe calve pindakaas troep is niet te vreten

  dan maar opzoek naar een ander merk

  beetje jammer dat ze het recept hebben gewijzigd, dat was namelijk de enige reden waarom ik calve boven andere merken verkoos

 2. Tja, was enigzins te verwachten natuurlijk. Maarja, ik blijf gewoon fan van een goede boterham met pindakaas! En geen keurmerk wat mij daar van af kan houden! 😉

 3. We worden aan de lopende band belazerd door bedrijven, door banken, door de media en door onze eigen regering…

  Belinda’s last blog post..Mopje

 4. Eerlijk gezegd let ik nooit op die logo’s!
  Ik kijk op de etiketten (soms helaas met leesbril 🙁 ) wat er precies in zit (zoetstoffen, GMO’s, welke vetten e.d.) en verder zal het me een zorg zijn.
  Zo weet ik heel zeker dat roomboter, mits natuurlijk met mate gebruikt, beter voor je is dan dieetmargarines en zo; al die toevoegingen kunnen nooit goed voor je zijn.
  Geef mij dan maar puur natuur (al klinkt dat stom 😉 )

  Geertje’s last blog post..*Kauwe Klauwe 2009

 5. Gewoon lekker eten wat je lekker vind. Al die aanplak dingetjes van goede voeding en zo doen mij weinig. Ik pak wat ik lekker vind en trek in heb en voor de rest zou het me een rot zorg zijn wat er allemaal wel of niet in zit 😀

  Barry’s last blog post..Upgrade van dit Bloggie

 6. De mens wil kennelijk graag bedot worden..
  Gewoon niet in die zgn. mooie verhalen trappen!

Reacties zijn gesloten.