Gedwongen om te pinnen?

Gedwongen om te pinnen ?

Update : Ik denk dat het HOAX is. 🙂 En volledig ingetrapt.

EEN TRANSACTIE AAN EEN GELDAUTOMAAT … ZEER BELANGRIJK !

DEZE KLEINE INFORMATIE KAN VAN GROOT NUT ZIJN …

Indien U ooit gedwongen wordt om geld af te halen aan een geldautomaat om daarna te overhandigen aan uw belager, weet dat ALS U UW PINCODE ACHTERSTE VOREN INBRENGT ( b.v. indien uw code 1234 is dient U 4321 als code in te tikken )

de machine erkent dat U de code met opzet achterste voren hebt
ingevoerd.

U krijgt inderdaad het geld maar tegelijkertijd wordt de politie
verwittigd dat U bedreigd/ bestolen wordt. De politie kan U in dit geval dus ter hulp komen.

Deze nuttige informatie werd via de TV vrijgegeven en het blijkt dat
slechts weinig mensen hiervan op de hoogte zijn.

DAAROM IS HET RAADZAAM OM DIT BERICHT DOOR TE STUREN.

Tip van Mignon

13 gedachten over “Gedwongen om te pinnen?”

 1. @Gerard Steenbergen: Omgekeerde pincode is onzin

  Er circuleert zowel via e-mail als op internetfora een regelmatig terugkerend bericht waarin wordt beweerd dat, als een gebruiker van een geldautomaat wordt bedreigd, de gebruiker de pincode achterstevoren zou kunnen invoeren. Dit zou dan leiden tot de gevraagde geldopname en tegelijkertijd tot een melding aan de politie. Het bericht roept op tot verdere verspreiding van deze informatie of het doorsturen van de e-mail aan zoveel mogelijk adressen.

  De Nederlandse Vereniging van Banken benadrukt dat dit bericht pertinent onjuist is. Er is op geen enkele manier in het systeem ingebouwd dat het invoeren van de omgekeerde pincode leidt tot het alarmeren van de politie. Ook zal de transactie niet tot stand komen. Het achterstevoren invoeren van de pincode zal slechts leiden tot het bericht dat een onjuiste code is ingevoerd en heeft als bijkomend risico dat derden de juiste pincode uit de omgekeerde pincode kunnen afleiden.

  Bedankt @Anno voor de link: http://www.nvb.nl/index.php?p=59337

 2. Als dit zo is waarom is het dan nooit goed bekend gemaakt????

  stel je nummer is 1221 of 8228.

  Wat moet je dan omkeren, lijkt me niet logisch of dit soort nummer komen niet voor.

  anders zou men dit toch eerst moeten aanpassen.

  Het idee is goed, maar vroeger was de spreuk wie op de wegenwacht wacht wacht het langst, tegenwoordig als je op de politie wacht kan je nog langer wachten enkel zijn ze er snel als ze je kunnen bekeuren als je ze nodig hebt zijn ze er nooit op tijd als het hun voordeel likt dan zijn ze er als de kippen bij en kost het meestal jou een hoop duiden.

  Denk er eens over na of dit zou kunnen helpen met deze organisatie waar je dan afhankelijk van bent. Je staat er dan toch weer mooi alleen voor

 3. Als de winkelstand overgaat tot het uitsluitend toelaten van pinbetalingen vind ik dat een vorm van gedwongen pinnen.
  Ik betaal voor de dagelijkse boodschappen liever met contant geld. Ik heb een vastomschreven bedrag per week ter beschikking en ik verlies de controle daarover met pinbetalingen.

 4. Wat een verhaal, ik heb genoten en bedankt voor deze volledige relaas en ja ! Je bijft maar dromen, Bedankt René 😉

 5. Zie je het voor je?

  Bij iedere bank zit iemand (24 uur per dag) op het puntje van zijn stoel, te wachten op de 'omgekeerde code' en klaar om de politie te bellen. Plotseling is het moment daar en gaat de 'omgekeerde-code-alarmbel'. De beste man springt uit zijn stoel, ziet, op zijn speciaal daarvoor aangeschafte computer, om welke geldautomaat het gaat en belt als een speer de politie. We gaan er voor het gemak maar even vanuit, dat onze beller dit doet, met een speciaal daarvoor aangelegde 'directe meldkamerverbinding'. (anders zijn er nog twaalf wachtenden voor en dat is in deze situatie niet wenselijk). Ongeveer twee seconden later krijgt hij iemand van de meldkamer aan de lijn. Deze centralist (waarschijnlijk de slimste die ze hebben) is natuurlijk bijzonder snel van begrip en in ongeveer vijf seconden ingelicht. Op zijn beurt heeft hij, speciaal voor dit soort gevallen, een getrainde eenheid, in de buurt van de betreffende geldautomaat klaarstaan. Hiermee heeft hij dan weer binnen twee seconden contact. Voorzichtig geschat, maar ook hier worden natuurlijk weer alleen collega's ingezet, die ook zéér snel van begrip zijn, zijn ze na ongeveer vijf seconden, volledig bijgepraat. Ze komen vervolgens als bij verrasing uit de hemel gevallen en weer vijf seconden later zijn ze ter plaatse. Daar overzien ze, in een overvolle winkelstraat, in één oogopslag de situatie en pikken er direct de juiste man uit. Na nog eens ongeveer vijf seconden is dader aangehouden en ligt hij, binnen een halve minuut nadat het alarm was afgegaan, dus geboeid achter in de dienstauto? Zie je het voor je? Het is natuurlijk niet ondenkbaar, maar mijn ervaringen met de politie zijn toch een beetje anders.

  Groetjes,

  René

 6. Het achterstevoren in tikken van je pin

  is totaale onzin .

  Bij de bank hebben ze er nog nooit van gehoord .

  Dit is ook niet mogelijk omdat er ook

  pincodes zij zo als b.v. 5115 of 7447

  deze zijn dus NIET omkeer baar.

  ONZIN DUS !!

  afz:Olaf

 7. 74. zjiraf said in June 27th, 2007 |

  EditNou, werkt mooi niet hoor. Had m’n ezelsbruggetje om de code te onthouden ‘ns fout toegepast, met als gevolg dat ik de pincode achterstevoren intoetste. Ik kreeg fijn ‘n foutmelding, maar geen centen…

  77. MADBELLO said in June 27th, 2007 |

  Edit@ zjiraf : Het is goed dat je dat zegt, zou het een hoax zijn ???, maar ik denk dat je bij de verkeerde topic zit

 8. Ik geloof het zelfs niet en dat risico neem ik niet anders heb ik straks een mes in mijn rug wat is dat voor communicatie zeg

Reacties zijn gesloten.