Demonstratie tegen Rookbeleid 2008


Demonstratie tegen het Rookbeleid 2008 from Mad Bello on Vimeo.

Eigenlijk had ik daar hellemaal geen tijd voor. Tussen de was en de boodschappen door even naar de Haagse binnenstad gefietst. Wat een drukt onderweg. Bij de hofvijver stond een spuitwagen al klaar, extra ME wagen bij de achterkant van het Binnenhof, bij het ministerie van financiรƒยซn stond een heel leger aan busje en ME en midden op het Malieveld een heuse politie video registratie bus. Volgens mijn was er een groter opkomst verwacht, de opkomst was niet groot maar niet minder gezellig, de zweer zat er goed in en iedereen had het naar zijn zin. Er mocht geen alcohol geschonken worden, maar iedereen zat al aan het bier ๐Ÿ™‚
Hier kan je nog de demonstratie van vorig jaar bekijken : Rokersdag 2007 het was deze jaar in ieder geval een stuk drukker dan vorig jaar.

En Kijk ook op : actiefront.nl + haagsallerlei.nl + gerooide.comร‚ย + leidseglibber.nl + meinique.nl

Reageren met je Facebook:

MADBELLO
Geschreven door de Web Connector, Watcher, Goeroe, internet expert en margeblogger. Gewoon een Haagse/Italo dyslectische allochtoon die het leuk vind om te internetten. Voor contact kan je me het beste mailen naar:
madbello@gmail.com
MADBELLO on EmailMADBELLO on FacebookMADBELLO on FlickrMADBELLO on GoogleMADBELLO on InstagramMADBELLO on LinkedinMADBELLO on PinterestMADBELLO on TumblrMADBELLO on TwitterMADBELLO on VimeoMADBELLO on WordpressMADBELLO on Youtube

26 gedachten over “Demonstratie tegen Rookbeleid 2008”

 1. Demonstreren omdat je tegen het rookbeleid bent? Prima, ieder zijn eigen mening. Maar ik vind dat als je wilt dat er naar je geluisterd wordt, je toch in ieder geval ook het respect moet opbrengen om naar een ander zijn mening te luisteren. Die arme man van de SP kwam nauwelijks uit zijn woorden.
  Ronduit asociaal lijkt me.

 2. @ Peul : Ik ben het hellemaal met je eens, wat de laatste jaren gebeurd voelt niet lekker aan en het einde is nog niet in zicht, maar :
  ”We hebben minder te zeggen als een arbeider uit รขโ‚ฌล“het communistische paradijs รขโ‚ฌย van 1960”
  Volgens mijn is het zo erg nog niet en beetje overtrokken, maar de vergelijking is lekker en we gaan in de goede richting.

 3. jammer dat iemand die het ( emotionele ) milleu meer schade berokkent als alle rokers bij elkaar een slaatje probeert te slaan uit deze demonstratie . ( dankzij Rita zijn heel wat mensen een stuk minder trots op Nederland , maar goed )
  Wat ik een beetje jammer vindt is dat de essentie uit het oog wordt verloren . Natuurlijk gaat het om het roken , maar het is niet het roken alleen ……We worden op allerlei manieren steeds meer beknopt en betutteld onder het excuus van gezondheid , leefbaarheid , betaalbaarheid , noem maar op ……….
  Weet je nog dat eind tachtig de muur viel ? En wat waren we enthousiast , terecht trouwens , de democratie had immers gezegevierd , kapitalisme bleek superieur , mensen konden dus in vrijheid samenleven en tegelijk ook samenwerken , iets presteren !!!!!
  Jawel , en kijk nu eens ? We hebben minder te zeggen als een arbeider uit “het communistische paradijs ” van 1960 ,
  we mogen zelfs niet meer uitmaken of we al dan niet een sigaretje opsteken in een cafe …………
  We zijn monddood gemaakt , onder het mom van vrijheid van meningsuiting en democratie zijn we stom gemaakt , gekneveld en murw gebeukt . Het wordt alleen nog maar erger . Het gaat niet om het roken , het gaat om onze waardigheid als zelf denkende intelligente wezens ……….
  Het bewijs voor deze trieste conclusie is wel het feit dat het zo eenvoudig is om een kroegbaas te verplichten een afgesproken teken duidelijk zichtbaar aan zijn voorgevel te monteren aan de hand waarvan de klant kan kiezen voor een al dan niet roken cafe , waarom dan zo halsstarrig vasthouden aan deze USSR methode ………

 4. Haha, nu ja, die kop neem ik op de koop toe ๐Ÿ™‚ (geintje hoor). Deze lay-out leest prettiger vind ik, zachter. Ik vond dat rood niet mooi en jouw site werd erg rommelig. Hee, dat gevoel van dat je week niet meer stuk kan vasthouden voor de rest van het jaar hoor.

 5. @ Monique : Bedankt, jij bent de eerste reatie op de nieuwe lay-out en gelijk positief, mijn week kan niet meer stuk ๐Ÿ˜‰ Thanks

  Niemand kan zeggen dat het niet personelijk is met mijn kop hier boven ๐Ÿ™‚

 6. Goed idee Mike, volgende keer sms contact, dat hadden we nu ook met een paar mensen en zo waren we er toch met een groepje. Er komt zeker een volgende keer, dat was wel te merken aan de reacties van de mensen, de boosheid zit er flink in.

  Mooie lay-out, mooier dan de vorige ๐Ÿ™‚

 7. @ Geertje : Inderdaad veel blogger daar geweest, maar geen enkele gezien, ik heb zeker een hele ronde gelopen om te kijken of ik bekende gezichten zag, maar helaas en zo druk was het ook weer niet om zo veel bloggers te missen, echt maf.

  @ Riviera63 : Leuk dat je ook hier bent, ik had je ook daar verwacht ๐Ÿ™‚

  @ Renesmurf : HA HA Geweldig je ongezouten mening, hellemaal gelijk ๐Ÿ˜‰

  @ Belinda : Ik heb mijn best gedaan voor de korte tijd die ik had.

  @ Leidse Glibber : HA leuk ! Ik kom zo bij je kijken of ik mijn zelf zie ๐Ÿ˜‰

  @ Monique : Was je ook daar ??? Verdomme ! We moeten volgen keer echt met boorden in de lucht gaan lopen met de weblog naam er op ๐Ÿ™‚

 8. Geweldig verslag Mike.
  Jammer dat ik je niet tegen het lijf gelopen ben, alhoewel ik moet straks mijn fotoร‚ยดs nog eens doorkijken volgens mij heb ik een foto terwijl je stat te filmen.
  Ik heb op mijn log van vanavond na half tien , een doorlink geplaatst.

 9. Schitterende reportage.

  Sp-er en Rita schitterden en blaterden als vanouds, hun meedeleven het begrip e.d. maar uiteindelijk heb je er niets aan!!!

  Grt.

  Evert.

 10. Zo veel mensen gelezen dat ze zijn geweest, maar niemand gezien! ๐Ÿ™
  Ook jou niet; maar je moet er zijn geweest aan je film te zioen ๐Ÿ˜‰
  Nou ja, in elk geval was het toch best druk ๐Ÿ™‚

 11. @ Actiefront! / Rokersdag.nl : Het is al tweede keer, al is het geen keer meer dat ik je gewoon mis loop, terwijl ik weet dat er genoeg blogger daar lopen, maar hoe ziet er een Geusvlag er uit ?
  Jammer weer.

  Laat het weten, dan link ik je terug als de trackback het niet automatisch doet

 12. @ gerooide : HA HA mooi ๐Ÿ™‚ Veel gezichten gezien maar deze niet, al moet ik zeggen dat als ik een maal op een veld sta met levende echte mensen, meestal echt bezig ben met de dingen op te nemen en 90% van de dingen om mijn heen vliegen voorbij ๐Ÿ˜‰

  @ Jager : Ik vraag mijn af of leven zo wie zo zin heeft ??? ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ˜‰

  @ NickN : Bedankt, je hebt niet veel gemist, was wel zeker leuk, een hoop rook en zeker voor een paar maanden al binnen gehad.
  Nog bedankt voor de link, ga morgen naar kijken.

 13. @ gerooide : GVD, was je daar ook ? Ik heb even om mijn heen gekeken maar kon geen bekende gezichten herkennen buiten de gezichten die ik al vaag kon van TV en eerdere video verslagen. Thanks ๐Ÿ˜‰

Maak mij blij en geef reactie :D