Petra van Boevere vs Tim Kant

Oorlog in Twitterland. Het was van de week weer raak op Twitter en hoe een ruzie uitgevochten kan worden in 140 letters. aboutblank.nl (artikel is van aboutblank verwijderd, dus hier onder te lezen:)

Oorlog in Twitterland

Het was van de week weer raak op Twitter. Hoe een ruzie uitgevochten kan worden in 140 leestekens. Petra, beter bekend als het meisje van de slijterij, de meest innovatieve 2.0 slijterij van Nederland, is op zijn zacht gezegd woedend geworden op Tim. Wat heeft Tim gedaan? Tim had het domein www.slijterijmeisje.nl geregistreerd. Toen Petra daar achter kwam heeft zij alle Tim Kant’s die ze op internet kon vinden benaderd. Zoals Tim, die 24uur later pas antwoord gaf, zegt: een ware hetze tegen hem was opgezet. Een ruzie op Twitter is moeilijk te volgen, zeker als je maar één partij volgt. Gelukkig had Olaf Molenaar er al over geschreven en zodoende het plaatje compleet gemaakt. Deze ruzie is echt een principe kwestie over ethiek op het net over ”domeinkaping”. Al moeten we opmerken dat Tim gelijk heeft aangeboden het slijterijmeisje.nl-domein gratis en voor niets over te schrijven aanPetra.
Eind al goed zou je denken, maar dit alles heeft nog een vervolg. Het feit bijv dat je niet iedereen in je eigen netwerk kan vertrouwen. Aan de andere kant toont het ook de macht van het netwerk. Tim heeft vast aangifte gedaan van laster en smaad. Wordt vervolgd…

Update : Incident slijterijmeisje.nl opgelost

Door madbello, op 7 November 2008

Incident slijterijmeisje.nl opgelost

Een voorbeeld van hoe je een kwestie snel en kosteloos kan oplossen. Gisteren schreef ik over een ruzie via Twitter. In een reactie van Petra werd duidelijk dat de zaak afgelopen zondag geschikt was en Tim het domein www.slijterijmeisje.nl inmiddels had overgedragen aan Petra, die nu vast een van de weinigen is die de luxe heeft om een Twitter account op een eigen domein te hebben. Dus al met al is het domein weer in goede handen.
Zaterdag 8 November | madbello | 0 reacties

Reacties:

Wat jammer is dat als ik een overzicht op http://slijterijgekijf.swurl.com/ maak van de ruzie een deel van de tweets lijkt te zijn verdwenen, maar als ik het zo lees was het een ordinair straatgevecht, maar dan online. Zolang iemand variaties op een domein registreert is er weinig aan de hand, als er een valse site achter wordt gezet wordt het vervelend.

artgrrl (URL) - Vrijdag 7 November

@artgrrl : Het heeft mijn inderdaad wat tijd gekost om het allemaal terug te vinden, vooral bij het meisje van de slijterij die zo’n beetje 200 tweets per dag produceert. Maar het feit is dat Petra keihard aan die naam en merk heeft gewerkt en je moet er niet aan denken als een andere slijterij of grootgrutter daar mee vandoor gaat, dit was ook een leuke tweet :
http://twitter.com/Slijterijmeisje/statu..
.
 :-)madbello (Email) (URL) - Vrijdag 7 November
.
En wat is het nieuws in deze posting? Dat mensen wel eens boos worden? Of dat op deze manier een mogelijk conflict in notime en kosteloos is opgelost?
.
Petra (Email) - Vrijdag 7 November
.
@ Petra : Waarschijnlijk alle twee, maar voor zo ver ik weet en kon lezen weet ik niet of het conflict opgelost is, in ieder geval een manier hoe je een domeinkaper moet aanpakken
.
 ;-)madbello (Email) (URL) - Vrijdag 7 November
.
tik maar eens slijterijmeisje.nl in dan
.
Petra (URL) - Vrijdag 7 November
.
@ Petra : ha ha, dat is leuk, ik had vanmorgen nog gekeken maar toen was het nog niet, dus zo te zien alles weer goed gekomen en tim heeft zijn lesje geleerd. Is dit de moraal van het verhaal ?
.
madbello (Email) (URL) - Vrijdag 7 November
.
Dat laatste moet je hem vragen. Geen idee, wat mij betreft was het zondag al afgehandeld.
.
Petra (Email) (URL) - Vrijdag 7 November
.
Via sidn.nl was de zoektocht een stuk handiger geweest, maar misschien minder spannend… Is hier wel sprake van een domeinkaping als het domein voor augustus vrij was? Er komen in elk geval steeds meer manieren bij om Twitter te gebruiken.
.
artgrrl (URL) - Vrijdag 7 November
.
Maar voor je weet dat T. Kant die die naam registreerde een Twitterfollower van je is met de voornaam Tim ben je wel weer een aantal uren verder hoor. SIDN wordt volgende week aangepast.
.
Petra (Email) (URL) - Vrijdag 7 November
.
@ Petra bedankt voor de info en blij dat het domein weer in goede handen is, zo te zien ben ik genoodzaak om een update te doen en zaak gesloten
.
;-)madbello (Email) (URL) - Vrijdag 7 November
.
Die Petra komt wel heel erg gefrustreerd over zeg.
Alcohol maakt meer kapot dan je lief is.
.
Harry - Zaterdag 8 November
.
Harry, altijd uitkijken hier met opmerkingen over mensen die in ‘t drankvak zitten. Zeker met opmerkingen als deze. Uw hoofdredacteur handelt nl ook al bijna 15 jaar in bier & wordt erg agressief als iets bepaalde uitingen hem niet zinnen. Zal ook wel door de drank komen, maar ik ben daardoor niet minder heetgebakerd geworden.
Je bent gewaarschuwd.
& Als Petra iets niet is, dan is ‘t wel gefrustreerd.
.
Ton (URL) - Zaterdag 8 November
.
Een beetje blogger heeft wat met drank, bloggers van de blauwe knoop mogen dan wat minder temperamentvol maar ook een stuk saaier zijn.
En dan heb je nog van die anonieme Harry’s, die zijn pas echt stoer!
Jongens het is bijna 5 uur, happy hour!
.
:-)Petra (Email) - Zaterdag 8 November