Simpele schone oplossing van het energie probleem

onderwatermolen.jpgAls brave Nederlander probeer ik mee te denken. Al heb ik niet de illusie dat mijn gedachtes ergens toe zullen doen, maar toch. Windmolen parken kunnen een oplossing zijn, maar aangezien Nederland een klein land is zal je eigen dood moeten procederen om maar een zo’n ding zonder problemen de lucht in te krijgen. Noorse bedrijf Hammerfest Strøm heeft de oplossing : Onderwatermolens. Het voordeel dat het heeft is dat van tevoren bekend is hoe veel stroom ze produceren, Je kunt eindeloos energie halen uit het getij en je ziet ze ook niet, aan de hand van dit artikel in de NU.nl heb ik berekend dat Nederland 10.500 Onderwatermolens nodig zal hebben om de 7 miljoen huishouden van stroom te voorzien. Dat moet toch te doen zijn ?

De berekening :
Volgens de eerste plannen kunnen 40 tot 60 onderwatermolens straks ongeveer 40.000 Schotse huishoudens van stroom voorzien.

7.000.000 : 40.000 x 60 = 10.500

Nederland telt meer dan 7 miljoen huishoudens. Je hebt natuurlijk ook de Industrie die heel veel stroom wil hebben, winkels, infrastructuur enz. maar het was zo maar een ochtend gedachte en misschien een begin. Waar groene stroom echt blauwe stroom geworden is.

onderwatermolen.jpg

2 gedachten over “Simpele schone oplossing van het energie probleem”

Reacties zijn gesloten.