Dampende Burgerlijke Ongehoorzaamheid

rook-verbod.jpgRookverbod in eetgelegenheden Prima. Maar laat de burger en ondernemer de ruimte om te beslissen welke zakelijke kant ze gaan. De kleine ondernemer is weer de dupe. Totalitaire wetgeving kan nooit goed zijn. Laat de ondernemer zelf beslissen of ze een rokende eenmanszaak door blijft roken. Pas je beleid aan de omstandigheden. Rokende cafés alleen rokende werknemer aannemen en buiten het feit dat er genoeg technologische oplossingen zijn om rook af te zuigen, zonder dat het andere gedeelte van het lokaal last heeft van de rook. Als je al een wiet plantage kan verbergen voor een hele buurt moet het zeker wel lukken voor rokers. Dit is makkelijk beleid van lik mijn KUT. Waarom zou je nog naar een coffeeshop gaan behalve wiet en stuff kopen ? Ik bedoel dat al niet roker je zeker niet in een coffeeshop gaat werken. Laat de ondernemer en de consument zelf kiezen waar het naar toe gaat en de regels daar aan passen. Op deze manier gaat de individualisering van ondernemingen naar de kloten en burgerlijke ongehoorzaamheid is hier op zijn plaats. Je kan niet de levensstijl van de hele bevolking bepalen. De gemoederen liepen hoog op bij de rechtbank : Stichting Red de Kleine Horecaondernemer en ik hoop dat het in Tilburg stand houd : 13 coffeeshops in Tilburg hebben unaniem besloten zich niks aan te trekken van het rookverbod. Je kan regels niet laten gelden als er oplossingen zijn om anderen niet tot last te zijn. Punt en uit. Dit is maar mijn nietige mening in de steeds bemoeizuchtige invloed van de politiek in de individuele invloedsfeer van de burger.

4 gedachten over “Dampende Burgerlijke Ongehoorzaamheid”

 1. ey,

  jullie vergeten het grotere plaatje!
  niks van wat nederland doet is nog alleen voor nederland bedoeld, maar word gedicteerd vanuit europa.
  het verdrag v. lissabon ligt eral.
  1 grondwet,1 regering.. europa bepaalt, en blijft bepalen.

  daar kan niks meer aan veranderd worden..
  behalve misschien een constante stroom van tegengas, het lost niks op maar voor je eigen gemoedrust is het misschien wel fijn!

  gr

 2. Het hele kabinet balkenende is zo gek als een deur met alle regeltjes die ze bedenken, en dat terwijl ze er minder regels op na wouden houden

 3. de tijden dat er nog honderden coffeshops in Amsterdam waren en in Rotterdam zeker 150 dat is al 10 jaar geleden sommige shops werden toen al van die afhaalloketten waar je verder niet mer kon zitten en dan nu ook nog rookvrije coffeshops? hoe halen ze het in hun hoofd!

 4. Dat ze zo`n wet opdringen snap ik.
  Als ondernemers mogen kiezen veranderd er niks.

  Zo moeten we in 2010 over op oplosarmere verf, dat is minder goed, maar beter voor het milieu, als ze bedrijven laten kiezen wordt er niks verkocht.

  Coffeeshops horen niet rookvrij, dat is waanzin.

Reacties zijn gesloten.