Wat is Nederland toch mooi

Vandaag terwijl ik van mijn werk weer terug naar huis aan het fietsen was en in de lucht keek, zag ik tot mijn verbazing en met verwondering in wat voor mooi land wij leven. De lucht had zo iets als een 3D effect en kon het niet laten om van mijn fiets af te stappen en met mijn mobiel foto’s er van te maken. Ik weet niet of het overkomt maar toch ! De gedachte is dat we echt in een heel mooi NederLand leven, alleen werd ik heel verdrietig van het feit dat dit land verpest word door de politieke koers dat het vaart, het inzicht van domme politici die niet verder kijken dan hun achterkamertje politiek. Globalisering en privatisering breng ons land en wat onze ouders hebben opgebouwd naar de kloten. We hebben het financieel kapitaal dat aan verkeerde doelen word besteed, alles gaat naar het plaatje voor de buitenwereld, terwijl in die kleine prachtig land zo veel nood is wat de politiek niet wil zien en mijn naïeve gedachte was : ” Kunnen wij niet een soort Zwitserland worden ? ” Er komt zo veel binnen en gaat zonder verantwoording en toezicht naar buiten toe, zonder dat we er een overzicht van kunnen beseffen. Het is heel basaal en ook maar een gedachte en zonden voor al die kansen en mogelijkheden die Nederland laat liggen met het potentieel dat dit land heeft. Hier onder wat andere mobiele foto’s van uit mijn fiets van mijn werk naar huis.

4 gedachten over “Wat is Nederland toch mooi”

  1. ja die foto`s komen zeker wel goed over hoor, maar dat is ook wel een mooie route die jij van je werk naar huis moet fiesten 😀

  2. Mooie pica’s Mike, door het vastleggen van jouw beeld en gevoel komt de Soestdijksekade over als een klein paradijs. Geniet van deze mooie kleine grote dingen!
    Een Zwitserland zullen we echter helaas nooit worden, de Zwitsers zijn van nature onafhankelijk; het zit diep in de Nederlandse cultuur vastgerot dat onze “leiders” altijd strategische verbindingen wensen aan te gaan met andere landen vanuit de Hollandse handelsgeest omdat ze niet durven te vertrouwen op hun eigen kracht en economie. Vroeger noemde we dit in Nederland tolerantie, ik noem het gewensde afhankelijkheid en zie het als weekdierengedrag.

  3. Mooie plaatjes hoor Madbello… mss moeten we met z’n alle naar het buitenland verhuizen. Is Italië geen optie! 😉

Reacties zijn gesloten.