De Wereld voor & na FITNA

cartoonmohammed.jpgDe wereld draait door. Zo elke dag het doet, gewoon om de zon heen. Het is niet warmer of kouder. Moet ik mijn aan een beschouwing van FITNA wagen ? Zit iemand daar op te wachten ? Dacht het niet, maar toch. De spanning is in ieder geval van af. Zo elke dag ga ik met mijn fiets naar mijn werk, intense rust in mijn zelf en op straat. Hordes meeuwen laag bij het water in een orgie van vreugde vlucht op zoek naar voedsel. Kan iemand het slechter schrijven ? OH JA ! De film van ome Wilders. Het enige rare wat ik niet snapte was de foto van Salah Edin in plaats van Mohammed Bouyeri. Zou dat een foutje zijn geweest ? En voor de rest was het niet vernieuwend, allemaal beelden die ik ooit al had gezien op TV of internet, alles behalve schokkend en voor de rest vond ik het wel prettig kijken en heb mijn 15 minuten niet verveeld, geen nieuwe inzichten en mijn menig is daardoor niet veranderd. En nu maar wachten op 20 April, de tekenfilm van Ehsan Jami : film Jami veel schokkender dan ‘Fitna’ We zullen zien, maar voorlopig zijn Cartoonist en rapper naar rechter om koranfilm en de poppen kast gaat dus even door. Alvast een prettig weekend.

Maar zo als het weer blijkt, heeft de Nederlands politiek zich goed laten kennen. Stelletje schijtebroeken en schandalige vertoning om je diep te schamen. Dit is geen politiek meer, maar een poppenkast die zich laat bewegen door de media en niets meer met politiek te maken en niets anders dan afleiding van het werkelijk probleem van Nederland. Waar zijn de politieke media experts gebleven ? Achter af gezien had deze zaak totaal door de politiek genegeerd moeten worden en verbaast mijn dan ook niet dat Nederland naar de kloten gaat met zulke ”leiders” in onze regering. Kunnen we daar nog een oorlog mee winnen ?

10 gedachten over “De Wereld voor & na FITNA”

 1. Ik heb zelf eens door de Koran heen gebladerd, en heb eens wat artikelen gelezen over die Mohammed. Als je de bijbel er naast legt zo zeggen de moslims, zou hij op de bijbel van ons lijken, maar dat is niet zo. De Koran is een verbastering van de bijbel.
  Mohammed heeft een eigen boek geschreven naar de inhoud van de bijbel en daarin een geheel ‘eigen versie’ erop na gehouden, waarin iedereen maar naar zijn ideeen moet gaan leven. Elk woord van de Koran moet strikt opgevolgd worden volgens hem want anders zou er je een verschrikking te wachten staan in het hiernamaals. Hij beweert dat hij de uitverkorene is van God en niet de Messias, Jesus Christus. Bovendien staat er in de Koran tevens vooroordelen in te lezen over Christenen en Joden.
  Zou dat de reden zijn dat het zolang geduurd heeft voordat het in Nederlandse taal op de markt kwam?
  Omdat het boek rassistische uitingen bevat en godslastering?

  Stichting
  De stichting van de Islam is geheel terug te voeren op één man, Mohammed. Hij werd geboren ± 570, verloor al vroeg zijn ouders en ging in dienst van een handelsfirma. Hij huwde op 25 jarige leeftijd een 40-jarige rijke weduwe. Tijdens een retraite kreeg hij een visioen. Hij werd opgeroepen om profeet te zijn en op te schrijven wat hem door de engel Gabriël werd gedicteerd.
  Mohammed was een goed diplomaat en organisator en was anders dan andere religiestichters geen asceet of pacifist. Aanvankelijk leunde hij sterk tegen het Jodendom aan en zag in Mozes een belangrijk figuur. Later werd Abraham zijn favoriete profeet (Abraham’s weggezonden zoon Ismaël werd door Mohammed gezien als de stamvader van de Arabieren en de eerste moslim).
  Toen de Joden hem niet wilden volgen (Jezus kreeg bij Mohammed de titel van profeet en zelfs Messias en dat was voor hen te veel) en de Christenen hem afwezen (Jezus was alleen profeet onder de profeten en dat was viir hen weer te weinig), ging Mohammed zijn eigen gang en verruilde letterlijk en figuurlijk de oriëntatie op Jerusalem in voor die op Mekka.

 2. Ik het er op mijn log nog geen letter aan besteed, zal het ook niet doen.
  Het hele gedoe om die islam hangt me de strot uit, gewoon alle hulp en troepen terug uit die landen, de geldstroom stopzetten, olie uit Rusland halen.
  En dan rustig afwachten tot ze elkaar afgeslacht hebben, probleem opgelost.

 3. Ik heb deze reactie ook bij Belinda:
  Gisterenavond heb ik ‘m gezien en het is al met al gewoon een belachelijk amateuristisch aan elkaar geplakt filmpje. Het zaait alleen haat en nijd, het wakkert angst aan. Vooral aan het einde, dat toekomstbeeld, slaat nergens op. Verder denk ik dat grotendeels van de moslims zich niet aangesproken voelt, gelukkig

 4. @ Redstar : Weblogger zijn geen politici en genoeg blog die daar geen aandacht aan besteden, maar zo iets is wel wat op madbello hoort en wat mijn persoonlijk ook heeft beziggehouden. Politiek zou in dienst en gezicht van het volk moeten zijn.

 5. Achter af gezien had deze zaak totaal door de politiek genegeerd moeten worden

  90 % van de weblogscene lift mee op de spanning van deze film. Ook best jammer

 6. Ik wil die hele regering niet en zeker niet een oorlog winnen met die lui, wat ik wil helemaal geen oorlog. Het is een hoop bangmakerij en voor de rest niets.

  Ik heb de film gezien (heb hem inmiddels op mijn log staan) en tja het is schokkend maar dat is extremisme nu eenmaal. Vind het een goede film waar veel te veel aandacht aan is gegeven door de politiek.

 7. Het gebruik van de “verkeerde foto” geeft aan wat een tunnelvisie GW heeft. Hij denkt zeker baard=baard, dus we pakken die andere foto maar? En dat terwijl Sahin Edin en Mohammed B. twee heel verschillende personen zijn met andere ideologieën. En dan maar tijdens zijn persconferentie zeggen dat ie niets heeft tegen moslims, heeft ie ook niet, hij ziet ze als één pot nat. Lekker makkelijk ;je eigen schijnduidelijkheid!

Reacties zijn gesloten.