Geen land voor oude mannen

 

De MADBELLO Pasen 2008. Naar de bios. No country for old men. Een geweldige film, gewelddadig en bloederig maar toch rustig, mooie landschappen, echt een TOP film, het einde is net of de film niet afgemaakt is en je blijft achter met vele vragen. Eten bij de Griek Knossos bij de driehoekjes in Den haag. Een van de beste Griekse restaurant qua smaak en sensatie en de gekke kale speedy kelner (zoon van de eigenaresse) weet de naam even niet, maar bedient je op je wenken als je niet een te knappe vriendin hebt waar hij op valt. Pikilia als voorgerecht, echt een aanrader, zo’n beetje alle Griekse voorgerechten op een boord en als hoofdmaaltijd lekker vis, scampi en inktvis. Om de volgende dag met een ijzeren bek van de knoflook wakker te worden. Brunchen bij je schoonouders, overvloed van alles en nog wat en in aanmerking genomen dat ik nooit ontbijt en voor de lunch alleen maar fruit of groenten eet. Zat gelijk bomvol en miste de kerstboom. Vanmorgen ook een overdadig ontbijt, maar deze keer heb ik het alleen gehouden bij aardbeien en verse ananas. Lekker naar buiten in de sneeuw wandelen en wat foto’s maken, al was de belichting niet optimaal, van uit het raam zag het gezelliger uit dan in de treurigheid van een nat gesneeuwde park. Het was niet anders en snel terug naar huis. Popcorn bakken en ik zei al tegen mijn liefje ”kan je niet beter de grotere wok gebruiken ?” Wie niet wil luisteren moet maar mee maken. De popcorn heeft uiteindelijk de deksel omhoog geduwd om hellemaal overheen te vallen en de helft was nog niet ontpopt. En dit was mijn Pasen en morgen weer heerlijk werken.

No Country for Old Men -  Trailer


5 gedachten over “Geen land voor oude mannen”

  1. Ik had de film een maand of anderhalf terug al gezien. Geweldige film, alleen het einde was zo raar, net of er geen einde aan zat 😉

  2. Yeah, de Bros. Coen hebben een mooie artistieke gestileerde wijze van geweld in beeld te brengen. Zijn ook meesters in het creëren van “schreeuwende stiltes”.

Reacties zijn gesloten.