Nieuwe Bankpas PIN Fraude Truc

pinpas.gifWaarschuwing ! Let op en stuur dit door ter info

Er zijn mensen die afgelopen zaterdag bezoek kregen van een postbode.
Deze kwam een pakketje brengen van Welzorg (een bestaande organisatie). Hiervoor waren portokosten verschuldigd. Op het pakketje stond het verzoek deze 1,60 niet contant te betalen, maar te pinnen i.v.m. veiligheid. Deze postbode had een ”mobiel pinapparaat” bij zich. Deze mensen overhandigden het pasje en toetsten de pincode in. De postbode liet de pinpas ”per ongeluk” uit zijn handen vallen, bukte zich en gaf het pasje terug. Na tien minuten voelde deze mensen toch nattigheid. Raadpleegden de Rabofoon / Postbank en hun rekening bleek te zijn leeggehaald. Direct in de portemonnee gekeken en zag de gedupeerde dat men niet het eigen pasje hadden terug gekregen, maar die van waarschijnlijk een eerder slachtoffer (reeds geblokkeerd). Het volgend slachtoffer zal ongetwijfeld opgezadeld worden met het pasje van een van deze mensen. Laat dit niet gebeuren en waarschuw je ouders en familie / vrienden / kennissen voor deze nieuwe truc.

Dit mailtje heb ik gekregen van Gerard en door haar nichtje gescheven. Echt gebeurd verhaal die haar buurvrouw is overkomen, afgelopen week in Delft. Dus echt geen HOAX. Het is maar dat je het weet.’

pinpas.gif

10 gedachten over “Nieuwe Bankpas PIN Fraude Truc”

 1. helaas is mijn vader (83) ook slachtoffer hiervan geworden vorige week. Alleen niet aan de deur, maar bij de pinautomaat van de SNS bank in de HEMA in Delft! Nietsvermoedend heeft hij de fakepas in zijn portemonnee gestopt. Om er pas dagen later achter te komen dat het schorem zijn rekening had geplunderd.

 2. lekker voor hun je moet toch wat gld bij verdienen met een gewoonen loon kan je tegen woordige niet leven dus ja eign schuld dikke blut groetjes hamza chettie

 3. @ Savage : Dit verhaal is gescheven door de nichtje van mijn vriend en dat is haar buren overkomen en daar hebben ze ook aangifte van gedaan in Delft. Dus voor mijn is het echt of dat meisje is een fantastische leugenaar en ik denk niet dat mijn vriend mijn in de maling neemt, al moet ik zeggen dat ik heel goed gelovig ben šŸ˜‰

  Ik heb het ook maar via mail gehad

 4. Goeie tip: Bij de Postbank kun je voor ene paar euro zelf een pas ontwerpen met eigen afbeelding er op. Ik kan mijn eigen pas duidelijk herkennen dus deze truuk werkt bij mij niet.

 5. Ik ken mensen die klant zijn bij Welzorg. Vaak zijn dit ouderen of gehandicapten. Ik heb dit bericht dus direct doorgestuurd aan mensen die het kan overkomen!

 6. Dit is een wel gecompliceerde manier om aan de code en de kaartgegevens van een slachtoffer te komen, met gevaar om later herkend te worden.
  Het nieuwste: steel een kaart en haal hem door een mobile kaartlezer met aangepast programma.
  Die toont direct alle gegevens en laat toe om de rekening te plunderen.
  Zie Security.nl van dond. 21-02-2008 , 10.19:
  “Hacker kraakt en kloont creditcards”

Reacties zijn gesloten.