Introspectie

mike.bmpHet is weer tijd om even terug in de tijd te kijken. Het is pas maar net ruim twee jaar geleden dat ik ontdekte wat bloggen is. Ik weet het, ben een laatbloeier of een doodbloeder. Het is mijn passie en mijn leven en je zou denken dat het allemaal lachen gieren en brullen is, maar dat is niet waar en vooral de laatste tijd niet. Lees verder

Ben begonnen op My Space en in de tussen tijd zo wat alle weblog diensten versleten tot ik ontdekte dat je dat ook op je eigen server kon installeren en toen was het hek van de dam. Onwetend ga je het NET op en ik moet bekennen dat ik vele blunders heb begaan zonder het te beseffen, maar al doende leert men als je daar op gewezen word en daar pas je weer aan. Maar de laatste tijd is het bijna niet meer leuk om te bloggen en je mening te ventileren, de Advocaten staan op de loer en zeker niet leuk als collega’s bloggers brieven van een fotograaf krijgen met een aanmaning tot betalen of voor de rechter. En als onder modaal levende blogger kan het behoorlijk je leven verzuren. Het zet je wel aan het denken, het vergalt je leven en de zin om te bloggen en ik heb zo wie zo weinig zin in het leven, dus ook weinig te verliezen. Het is de manier hoe je benaderd word dat mijn woedend maak. Laten we wel wezen, die tientallen of honderdtallen bezoeker die je trekt, waar hebben we het over ? Verdienen we hier geld mee ??? GEEN STUIVER ! Het kost allen maar geld en tijd en je doet het voornamelijk voor je zelf of voor wat voor rede dan ook. Ik heb natuurlijk alle begrip dat je voor bloggen geldende normen en regels hebt, maar de juridische kader is een beetje vaag, vooral voor iemand die nooit verder gekomen is dan de MAVO. Het geluk is van de domme tot een slimmerik je in het ongeluk stoort, je leest hier en daar wat en tot nog toe ben ik nog nooit een duidelijk leesbare richtlijn voor bloggers tegengekomen. DUS Linkjes zijn welkom en ik weet het ! Ik ben zo dom als het achtereind van een varken. De woede van een onwetende, de ultieme razernij van onmacht als woorden niet genoeg zijn en mijn nadeel is dat ik altijd mijn inleef in het lot van andere aantrek, behalve van mijn naastte en mijn zelf, de drang naar autodestructie tot wat voor mijn gerechtigheid is. Kunnen jullie het nog volgen ??? Ik niet meer. Als je eenmaal in een situatie zit zie je de realiteit niet meer en laat staan relativeren. Haal het laatste schijntje in je leven weg en het beest is geboren, van uit de donkere kolkende zijde van het onderbewustzijn. Dat was het weer voor deze onsamenhangende gekke ochtend en waar ik het over had ? Voor jouw misschien een vraag en mijn een weet die ik eigenlijk niet wil weten.

14 gedachten over “Introspectie”

 1. Madbello, advocaten beginnen altijd met hoog van de toren te blazen. Om die reden noem ik advocaten dan ook vaka blaaskaken. Onthoud één ding, de eisende partij is altijd de onderliggende partij. Wie vraagt wil namelijk van de ander iets gedaan krijgen en als je vraagt, dan kun je ook nul op het rekest krijgen. Laat ze maar gaan procederen, reageer in ieder geval nergens op, alles wat je zegt, dat kan tegen je worden gebruikt, dus als je iets zegt of schrijft, denk daneerst goed na. Verder is het zo, dat er inNederland vrijheid van meningsuiting is en dat het nog maar de vraag is of jij iemand hebt beledigd, zoals die vrouw in Frankrijk. Daar komt echt wel meer voor kijken dan ze jou willen laten geloven, Madbello.

 2. Kan me voorstellen , ik loop al naar een jaar echt ongelofelijk hoor.Maar wordt steeds leuker en gezelliger vind ik.

 3. Inderdaad Madbello!

  Ik vind ook, als je een foto op het internet plaatst, dan geef je het bij wijze van spreke al weg.

  Zelf kopieer ik niet, behalve als ik mag, en dan zet ik de naam/link van diegene erbij (hoop natuurlijk ook dat anderen dat bij mij doen; extra reclame kan geen kwaad 😉 .

  Maar belachelijk vind ik het, als je zo'n stampij maakt om een plaatje. Had je het maar niet op het net moeten zetten! Iedereen weet dat dat gebeurt, en eerlijk gezegd, denk ik ook niet dat echte fotografen er een probleem mee hebben. Zelf kreeg ik zomaar van de beroemde fotograaf Edwin Smulders een foto van de aangifte van Ariane. Das andere koek!

  Zou me niet te druk maken; er zijn mensen en fietsbellen. En loggen, inderdaad, je doet het voor jezelf, en gein moet het blijven!

 4. tja jammer dat er altijd weer van die figuren die het weten te verpesten voor een ander 🙁 ook ik ben een laatbloeier hoor, log ook pas 2 jaar 😉 mag wel zeggen dat het tot nu toe wel redelijk goed is verlopen voor mij whahahha maar als je dan weer leest wat er soms uitgevreten wordt dan vraag je je wel eens af waarom je het eigenlijk blijft doen…

 5. @ BP : We houden het in de gaten en als het zo ver is krijg je straks een plekje in de Aside bar 🙂 Dat is het minsten wat ik voor jouw kan doen.

 6. Joehoe, Mike! Gaat het weer een beetje? Lees vanavond BP. De stem van stijdend Nederland. Ik kom terug, heb heimwee en ik heb alweer een nieuw verhaal in mijn kopf. Hallo lezers en doei writersblock!

 7. @ Roos : Bedankt, het lijkt veel langer, weet je dat.

  @ Belinda : Gelukkig is dit mijn probleem niet maar die van BP, Tassie, FL0PPY en anderen, maar het houd mijn wel bezig, had net zo goed mijn of een van jullie kunnen gebeuren.

 8. Laat je niet gekmaken door die azijnzijkers!

  Als mensen niet willen dat hun afbeelding/foto of andere dingen zoals teksten niet gebruikt worden door mensen die andere mensen weer willen verblijden met het door hun gevondene, dan moeten ze een copyrighttekentje of iets anders in de foto plaatsen (of bij de tekst zetten). In google (onder afbeeldingen) sturft het van de fotootjes zonder dat daar iets bij staat vermeld. Alles wat je op internet vind mag (in mijn ogen) hergebruikt worden (mits je er zelf niet aan verdient!).

  Wil je niet dat het hergebruikt wordt, zet het dan niet open en bloot op het net, of plaats je copyright en webadres in de foto. No problemo.

  Je zou eens bij een (prodeo dus gratis) advocaat voor jouw problempjes moeten informeren en je niet gek laten maken (echt niet doen hoor!) door de advocaat van de tegenpartij! Zij praten alleen vanuit het recht van hun client en niet vanuit het belang van de tegenpartij of de maatschappij!

  Keep up the good work Mike!

 9. Logisch want dat zijn de dingen die jou erg bezighouden en terecht ook. Tis me allemaal nogal wat hé, ook dat is dus internet. Je heb er wellicht goed aan gedaan om het zo te schrijven vandaag dat je alweer ruim twee jaar aan het bloggen ben.

  Liefs van Roos xxx

 10. @ Jager : Is het geen maandag ??? UPS ! maar moest natuurlijk gisteren inhalen 🙂

  Natuurlijk vind ik het nog leuk, alleen mijn logjes zijn minder vrolijk en je gaat inderdaad anders te werk en ik doe het niet voor het geld en doelde nog steeds op die Bokito affaire en op spraakloos

 11. Eeeh, je blijft het toch nog wel leuk vinden? 😕

  Loggen doe je voor de lol en niet voor het geld en als je regels overtreed dan leer je ervan en doet het niet weer…toch?

  Ik log ook al ruim 2 jaar en heb er nog steeds lol in en als ik geen zin heb dan schrijf ik niks of plak een plaatje… Het moet dus wel gewoon leuk blijven 😉

  Tjee, het lijkt wel een maandag ochtend logje, kop op man! :>

Reacties zijn gesloten.