Het glazen Huis

3fm3-smal.jpg 

Dankzij kabinet wordt 2008 zuur voor burgers en laat staan dat het Kabinet verdubbelt de opbrengst van het Glazen Huis. Niets tegen goede doelen en respect voor Gerard Ekdom, Michiel Veenstra en Rob Stenders, alleen wat achter de strijkstok blijft hangen en de onnozelheid van drie dj’s kan je niet kwalijk nemen, maar voor het kabinet des te erger, zo lang zij handelsembargo’s voor de derde wereld in stand houden is dit een schijnvertoning en dan maar goede sier maken met ons belasting geld en ongevraagd zo maar 3.000.000 euro aan het Rode Kruis overmaken, daar komt het op neer. 15 euro voor een waterslang ? Mijn woede gaat naar vorig jaar : Toen gaf het kabinet 1 miljoen euro uit als bijdrage aan Serious Request gewijd aan slachtoffers van landmijnen. En welke land staat hoog in de top van productie van landmijnen en clustermunitie ? PUNT.NL op zijn best in de polder politiek en wij trappen er allemaal in.

 ???

plastic.jpgWist je dat Nederland meer dan 3000 liter virtueel water per dag per persoon gebruikt en 80% daar van word buiten NL gebruikt om onze consumptie goederen te produceren. Nederland geeft miljarden uit aan ontwikkelingssamenwerking en daar kan je de hele wereld met waterpompen voorzien. Om terug te komen op landmijnen, waar jaarlijks ook miljoenen worden uitgegeven aan de hulp aan slachtoffers en het opruimen er van :
Nederland is actief betrokken bij mijnruiming, maar ook bij de productie van landmijnen en clustermunitie. Unicef vindt dat het kabinet alle vormen van financiering aan producenten – door financiële instellingen – moet stopzetten.

Kan je zien hoe krom het is ? De hulp aan de slachtoffers en opruimen er van word bekostigd uit ons belasting potje en aan de andere kant verdienen de Nederlandse oorlog industrie miljarden daar aan en nog eens dat banken en pensioenfondsen daar in investeren.

Ik weet niet of het aan mijn ligt, maar mijn gevoel zegt dat de bedoeling van het goede doel is om je dubbel te naaien, hoe goed de bedoelingen ook zijn. Zo lang de oorzaak niet word aangepakt, is het water naar de zee dragen.

door_vingers.jpg

Kop foto van : haagsallerlei.nl

13 gedachten over “Het glazen Huis”

 1. Ja, ons goededoelenlandje bij monde van de regering is een van de dwarsliggers bij het verbieden van de clusterbom. De clusterbom is een monstrum dat mensen beschadigt lang nadat ‘de oorlog’ voorbij is geraasd, en tijdens die oorlog, en nogmaals: omstanders, mensen zoals jij & ik. Stel je voor dat je je hond nergens meer los durft te laten lopen uit angst voor achtergebleven clusterbommen [of landmijnen] die weliswaar geen dood, maar wel ernstige beschadiging toebrengen. Stel je voor dat dat niet je hond is maar je kinderen zijn [voor veel mensen staat dat bijna gelijk].
  Leuk dat Bal uit belastinggelden de opbrengst van het glazen huis traditioneel verdubbelt. Maar een wassen neus. Elke nieuwe dag in Irak/Uruzgan nieuwe bommen ‘als het moet’.
  Waterput beter niet slaan in ‘oorlogsgebied’.
  Was tijdens de afgelopen dagen tijdens het zappen inderdaad uitgekomen op iets volstrekt onduidelijks met veel mensen. Bleek dat glazen huis te zijn. Vage sjit, maar misschien helpt het wel om de medelander attent te maken op problemen elders. Ik weet het niet. Er liggen geloof ik nog miljoenen van de tsunami-acties ergens in depot. Misschien moeten ze daar ook maar eens wat mee gaan doen… ofzo.

 2. Ik ben het met je eens Mad. Allemaal hartstikke leuk die goede doelen maar iedereen moet voor zichzelf kiezen of en welke doelen hij steunt.

  Laatst in een uitzending van Mooi weer de Leeuw! waren particulieren die een band hadden met een land en daar waterputten realiseerden. Daar zie ik liever mijn geld naartoe gaan.

 3. Er is een sluipend gevaar die de mens naar de ondergang zal brengen, en er op uit is een wereldmacht te verworden. Er is een beweging in gang gezet die niet te stuiten is en heeft momenteel reeds 80 % van de Nederlandse natuur grond onder controle en gaat nu samenwerken met wereld overkoepelende organisaties. Hun beleid berust op principe dat natuur en milieu voor de mens gaat en accepteren geen compromissen en gedragen zich op als een dictatuur en wars van overheidsregels. Ze voeren processen tegen bedrijven , overheid en burgers die zijn weerga niet vind, alles gebaseerd op hun principes, die geen rekening houd met andere belangen dan grondbezit voor natuurbeschermers en macht.

 4. Ik weet niet of je Belg of dyslectisch bent maar je eerste 3 zinnen hebben mij de zin ontnomen de rest van je artikel te lezen.

 5. Ja, ook ik word voorzichtig steeds voorzichtiger.
  Water is een eerst levensbehoefte en ik ben ervan overtuigd dat veel ellende voorbij zal zijn als iedereen recht heeft op drinkbaar water.
  Maar tja, ik hoop echt dat het daar terecht komt!

  (p.s. tuurlijk mag je pikken!
  Anders had ik ze wel beschermd erop gezet, enne, linken zijn altijd leuk 😉 )

 6. Als ik een paar ton per jaar kan verdienen met een paar uur plaatjes per dag, wil ik in december wel de hele maand voor een “goed” doel in een glazen huis gaan zitten. En wat dat vasten betreft, de hele dag op sap en drinkyoghurt is best te doen hoor!

 7. Aan goede doelen geef ik al jaren niet meer.
  Kijk maar eens wat bijv. de directeur van de hartstichting verdient.. Plus dat tal van instellingen het bij elkaar geschraapte geld belegt in dubieuze bedrijven.
  Met de drie DJ’s die nu ramadan vieren in een glazen omhulsel heb ik ook nix. Ik word er een beetje kriegel van. Kijk eens hoe goed wij bezig zijn? Yak!

 8. Alsof we het kabinet nu lief gaan vinden zeker. Dat wat ze erbij doen is een schrijntje van wat ze al van ons hebben gejat

 9. Ik geef al jaren niets meer aan charitatieve commerciële instellingen zoals het Rode Kruis nadat ik erachter kwam dat bij fondsenwerving zo’n 40% van het geld naar de zgn. “overhead” gaat, in normaal nederlands dat gaat naar de organisatie voor het betalen van de gebouwen, personeel en andere kosten. Het enige waar ik wel mijn geld aan geef zijn goede doelen die geheel vrijwillig werken; deze organisaties zijn er echt voor hun doel en niet om hun eigen bestaansrecht te verdienen. Deze actie van het kabinet zie ik alleen maar als een misplaatste actie om hun toch al zeer kleine gewetenwroeging af te kopen.

 10. Dat is nu ook absoluut het nadeel van ‘al die goede doelen’. Er blijft veel te veel aan de strijkstok hangen en dat is triest omdat veel mensen geven met een warm gevoel in hun hart. 🙁

Reacties zijn gesloten.