Mysterieuze Koninginnedag ‘Nietbezet.com’ plekken

Lef hebben op Koninginnedag!!! Dat is eenmaal de kunst en de Nederlandse handels mentaliteit om op Koninginnedag zo veel mogelijk troep die niemand meer wat aan heeft aan de man te brengen. Gewoon voor de lol, omdat het kan en mensen graag genaaid willen worden.


Mysterieuze ‘niet bezet’ plekken doemen op in vier grote steden: Met nog maar twee dagen te gaan, maakt heel Nederland zich op voor Koninginnedag. Vooral de jaarlijkse vrijmarkt trekt weer veel oer-Hollandse koopmansgeesten. De strijd om de beste verkoopplekken is al losgebarsten en de straten kleuren wit vanwege de met krijt en tape afgebakende ‘bezet’ plaatsen. Er is dit jaar echter iets opmerkelijks aan de hand. In de vier grote steden Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag doemen in drukke vrijmarktgebieden plotseling overal gele ‘niet bezet’ plekken op. Er zijn al zeker 100 plekken waargenomen, breed verspreid door de drukke binnensteden. Wie er achter deze opmerkelijke actie zit is nog onduidelijk.

2 gedachten over “Mysterieuze Koninginnedag ‘Nietbezet.com’ plekken”

 1. was idd een leuke actie, kreeg gisteren het persbericht daarover met de foto's:

  Gratis af te halen: niet-bezette vrijmarkt plekken voor Koninginnedag

  Gisteren doemden er plotseling tientallen mysterieuze 'niet-bezet' plekken op in drukke vrijmarktgebieden in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag. Op social media pagina's als Twitter en Facebook werd er druk gespeculeerd over wie er achter deze actie zou kunnen zitten. Vandaag maakt de verspreider van de 'niet bezet' plekken zich bekend: Speurders.nl

  In de nacht van 28 op 29 april zijn alle 100 'niet-bezet' plekken, verspreid over vier steden, aangevuld met de tekst: 'omdat we onze spullen al verkocht hebben via Speuders.nl.'

  Speurders.nl biedt vrije plekken aan

  364 dagen per jaar biedt speurders.nl zijn klanten gratis verkoopruimte aan op het wereldwijde web. Voor Koninginnedag maken zij echter een uitzondering. 'Één dag per jaar staat Nederland geheel in het teken van de ouderwetse ruilhandel op straat en die oer-Hollandse koopmansgeest houden wij graag in stand. Onze website is tenslotte ook geïnspireerd op het fenomeen vrijmarkt', aldus Bernice Thijm, marketing manager bij Speuders.nl De online winkelstraat biedt nu 100 gratis vrijmarktplekken aan, verspreid over de drukke binnensteden van Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag. De plekken zijn al nauwkeurig afgebakend en kunnen op 30 april door iedereen in gebruik worden genomen. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt!

  Vrijmarkt 2.0.

  Geen plekje kunnen bemachtigen? Of was je kleedje aan het einde van de dag niet helemaal leeg? Diezelfde avond nog kun je je spullen geheel kosteloos op Speurders.nl aanbieden. De vrijmarkt 2.0. wordt gewoon doorgezet. Het hele jaar door, 24 uur per dag.

 2. @Mike; dit is een slimme actie van Speuders.nl. Op het Malieveld staat er namelijk nu het volgende onder;

  "omdat we onze spullen al verkocht hebben via Speuders.nl.". Strakke en slimme actie gezien de vrijmarkten en het geheimzinnige effect ervan?!

Maak mij blij en geef reactie :D