Bernake wil minimum reserves eis eigenvermogen van banken afschaffen

Deze verklaring is van Ben Shalom Bernanke him zelf. Hij is voorzitter van de Board of Governors of the Federal Reserve System (Federal Reserve) FED, zeg maar de Nederlandse Nout Wellink. (Bron)
Deze verklaring is van 10 februari 2010 en het staat zwart op wit te lezen op de: federalreserve.gov helemaal aan het einde:

The Federal Reserve believes it is possible that, ultimately, its operating framework will allow the elimination of minimum reserve requirements, which impose costs and distortions on the banking system.


De FED, Bernake dus! Geloofd uiteindelijk dat het operationele framework zal toestaan om het minimum geëiste reserve dat banken is kas moeten hebben te kunnen afschaffen. Nu is het minimum dat banken is contanten in kas moeten hebben 8%  van alle uitstaande leningen, wat inhoud dat straks de waarde van geld nergens meer aan getoetst kan worden, aangezien de koppeling met goud al lang geschiedenis is. Op deze manier is geld werkelijk een luchtkasteel waar banken rente innen op iets wat ze niet hebben, maar jij er wel hard voor moet werken om het terug te betalen.

Mijn Engels is niet best, dus de kans groot dat ik dit stuk helemaal verkeerd heb begrepen, of iets over het hoofd heb gezien. Maar oordeel zelf maar, dit is geen kattenpis. Ook te lezen op: finance.yahoo.comtheeconomiccollapseblog.comthecomingdepression.net via het ZapLog

4 gedachten over “Bernake wil minimum reserves eis eigenvermogen van banken afschaffen”

  1. @Lex: ik moet toegen dat het tenenkrommend is 🙂 je hebt helemaal gelijk, maar klik dan gelijk naar de verklring zelf en nog bedankt coor je reactie.

Reacties zijn gesloten.