Als je aan Een Mix Begint, Begin je met Een Missie

Als je aan Een Mix Begint, Begin je met Een Missie. Het is een abstract concept met vaste vormen in verschillende kaders van aanpasbaarheid, zo’n beetje als het spel Tetris, maar dan wat ingewikkelder. Het mooie van deze tegenwoordige tijd is, dat in principe, qua geluid alles kan maken en produceren wat ik wil, the sky is the limit, werkelijk! Allemaal afhankelijk van je eigen inzichten, kennis en technische toepassingen die je met elkaar moet combineren om tot een acceptabel product die overal moet klinken zoals het moet klinken. Het nadeel er van is dat ik, de enige ben die dat moet beoordelen, en dat is vaak lastig. Ondanks de harde cijfers van de beats laat ik mijn intuïtie het werk doen, eigenlijk zonder na te denken, hoewel mijn onbewuste stiekem gebruik zal maken van wat ik hiervoor in huis heb. Ik werk in ieder geval veel met echo’s in verschillende syncophated groove’s, herhalingen in mindere en meerdere maten, het afstellen er van is precisie werk, ook al heb ik niet de conversie sleutels, probeer ik het op gevoel, aangezien ik niet zo goed in rekenen ben, dan is intuïtie toch soms best handig, het gewoon overlaten aan het niets wetend geheel.

Je gaat toch bijna 2 uur aan een missie! Voor ik ”rec” klik, ben ik ruim een uur bezig geweest om alles met elkaar, en op elkaar af te stemmen. De missie is om alle losse onderdelen als een geheel te laten klinken. Na die 2 uur ga ik het geheel masteren, en mastering is is een hele wereld opzicht, en ik ga zeker geen moeite doen om het uit te leggen, aangezien het op dit stadium ook voor mij het een beetje abracadabra word.

Dit is hem geworden! Ja, een mannelijke Mix, die vrouwen ook zullen kunnen waarderen, als een stoomtrein dendert hij door 😀


Thanks PxHere for the cover picture: https://pxhere.com/nl/photo/1138790