Vind Jouw Perfecte Band

Elke jaar is het een uitdaging! De perfecte en natuurlijk de allergoedkoopste autoband te vinden, afhangend van de APK keuring. Vaak ook als ze toch goedgekeurd worden prefereer ik toch veiligheid boven duurzaamheid.Je rijdt uiteindelijk het hele jaar op die wielen, en ik kan je verzekeren dat ze soms best wel hard gaan, je moet er toch niet aan denken dat precies op die momenten iets met je band gebeurd, dus voor mijn banden altijd het beste. En altijd kom ik bij de zomerbanden van Bandenjager terecht, waar de prijs en kwantiteit verhouding beter dan bij andere garages en webwinkels, behalve dat ze de allergoekoopste zijn, hebben zij altijd alles op voorraad, en de verzending is gratis, wat wil je nog meer!?

En vergeet niet ook af en toe de reserveband te laten controleren. Ook al heb je die nog nooit gebruikt, sowieso af en toe de bandenspanning controleren, en een reserveband kan ook na jaren uitdrogen waardoor er scheurtjes in komen. Het is maar dat je het weet. Op Wikipedia kan je veel neutrale informatie lezen over de autoband. ”Wist je dat de luchtband meestal van rubber is gemaakt met een opblaasbare omhulling van de velg van een wiel en al of niet voorzien van een ventiel”.

De luchtband werd aanvankelijk in 1841 uitgevonden door de Schot Robert William Thomson en toegepast op de fiets.
Deze Thomson liet zijn patent echter verlopen waarna John Dunlop dit opnieuw kon vastleggen in 1888”. Ja ja, dat wist je niet he! ”En wat je vast ook niet wist is dat de spanning van de lucht in een band draagt 90% van de last die erop rust. De band zelf draagt de rest. Bij de binnenbandloze band (tubeless) wordt door de bandenspanning tevens de hiel van de band stevig tegen de binnenrand van de velg gedrukt. Het ventiel zit bij dit soort banden in de velg gemonteerd. Een winterband is een autoband of fietsband die gemaakt is van een zachtere rubbersoort dan een doorsnee gebruiksband (zomerband) en is bedoeld voor rijden bij lagere temperaturen (onder 7°C). Het profiel van een winterband heeft zogenoemde lamellen, waardoor het profiel beter ingrijpt op de ondergrond en zo een betere grip geeft bij winterse omstandigheden als sneeuw. Om een winterband effectief te laten zijn, moet deze een profieldiepte van minimaal 4 mm hebben. Nieuwe winterbanden worden verkocht met profieldieptes van ca. 9 mm. De zachtere winterband slijt bij zomerse temperaturen iets sneller dan de hardere zomerband”. Als je het interessant vond moet je maar de rest op Wikipedia lezen.

Zomerbanden

Wat heet! Zomerbanden doen?
Zomerbanden vervormen niet zo snel bij hogere temperaturen. Dat zorgt ervoor dat jij in deze periode altijd op je banden kan vertrouwen! Sterke grip en weinig slijtagegevaar buiten de winter, dan is wat zomerbanden voor jou betekenen. Zo is een optimale remweg gegarandeerd, net als jouw veiligheid!

Winnaars

ANWB Zomerbandentest 2018. Volgens de ANWB is de Michelin Primacy 3 de beste zomerband van 2018. De combinatie van de goed afgestemde eigenschappen en presentaties op alle onderdelen maakt dit een zeer complete en betrouwbare band. Op zowel droog als nat wegdek goede prestaties. De slijtvastheid is zeer goed. Kortom: met de Michelin Primacy 3 maak je uitstekende keuze!

Autoweek Zomerbandentest 2018

De Continental PremiumContact 5 zomerband blinkt uit door zijn uitmuntende rijcomfort, uitstekende bescherming en sportieve rijgedrag. Daardoor is deze band de perfecte keuze voor sportieve rijders die de hele zomer door willen genieten van optimale prestaties en meer controle!