Wat doe jij om financieel onafhankelijk te worden?

Financieel onafhankelijk zijn, is dat niet de droom van elke mens? Er zullen vast individuen zijn die andere dromen hebben, maar basaal is dat de wens van vele mensen denk ik zo maar. Ondanks dat ik harstikke tevreden ben met wat het leven mijn bied, en gezegend ben in vergelijking met alle ellende in de rest van de wereld, laat ik stiekem de deur op een kier open voor het geval Vrouwe Fortuna mij wil toelachen.

De meesten zullen gedoemd zijn om gewoon te werken voor de kost. Maar vele dan die gedoemde wagen op hun eigen manier de gok om financieel onafhankelijk te worden, en mensen doen dat op vele verschillende manieren, de ene doet het met krasloten, lotto, toto, of wat dacht je van aandelen, tegenwoordig kan je met je mobiel aandelen kopen en verkopen, en zelf short gaan op 5 minuten tijd, wat in mijn beleving ook gewoon simpelweg gokken is. De wat verstandige onder ons werken aan hun eigen onderneming met een gedegen bedrijfsplan, wat natuurlijk ook niet een garantie tot succes is.

Willen jullie weten wat ik allemaal ervoor heb gedaan? Er was een periode dat ik geabonneerd was op bijna elke kansspel die er was, zo als de Staatsloterij, Postcodeloterij, de lotto, tot zelfs de illegale lotto tot de Royal Vegas casino online aan toe, met mijn eigen bedachte systemen waar je toch best gedisciplineerd in moest zijn om je aan het systeem houden en veel tijd moest spelen om wat winst uit te kunnen halen. Dus tegenwoordig heb ik het over een andere boeg gegooid, en gok ik waar mijn passie lig en 30 jaar heb laten liggen, en dat is!?

MUZIEK MAKEN

Muziek maken is mijn lust en mijn leven. En tegenwoordig word het ook heel makkelijk voor een particulier zo als ik en jij om muziek wereldwijd via eigen label uit te geven, zo als bij MondoTunes en voor het geld hoef je het niet te laten. Voor 39 dollars per jaar kan je onbeperkt muziek uitgeven en ik neem de proef op de som! Alleen de afgelopen 6 maanden heb ik zo rond de 100 uur muziek uitgegeven in de vorm van singles, EP’s, Albums, Mix’s en podcast. Aangezien ik nog geen promotie en marketing heb om mijn muziek te promoten heb ik de strategie van de kwantiteit gekozen, aangezien met de techniek van tegenwoordig niet echt moeilijk is om heel veel muziek te produceren als je eenmaal een bepaalde comfortabele setting en werk routing hebt gevonden. Het grafiek hieronder is een gedeelte van de de pay-roll van MondoTunes van afgelopen maand, het is niet veel maar het begint te druppelen.

Zo als je ziet is dit ook een gok

Niet zozeer of het een hit word, maar meer of het een beetje aanslaat op diensten zo als Spotify. Het uitgeven van muziek is weliswaar niet duur, en het maken van muziek hoeft tegenwoordig ook niet duur te zijn, maar als je een bepaalde werkwijze en geluid wilt hebben die ik in gedachte heb, dan ontkom je niet om bepaalde hardware en software te moeten aanschaffen om het proces voor je zelf te vergemakkelijken en vooral te versnellen. De een koopt een nieuwe auto en gaat op vakantie, ik koop er hardware en software voor om te kunnen neerzetten wat ik in gedachte heb, en wat ik zelf mooi vind. En nu maar hopen dat anderen het ook mooi gaan vinden.