Operatie Mongool

FxCam_1320672044205 - Hagrid,Burn,Peri1Onderdeel van het Mongool Project of zo als de CIA het noemde: Operatie Rode Haring. Maar sommige dingen die zicht achter de rug van het volk afspelen zijn zo fantastisch dat ik het bijna niet zou kunnen verzinnen en laat staan daar in te geloven:

De BVD runde tussen 1970 en 1980 de Marxistisch-Leninistische Partij Nederland (MLPN). Om inzicht te krijgen in de aanhang van de maoïstische beweging in Nederland en het voordeel deze keer was dat de Chinezen er zelf ingetrapt zijn en geld aan de BVD gaven.

Welkom in de wondere wereld van de Nederlandse 007. Lees het verder op het ZapLog voor alle bronnen en de uitzending van NOVA

11 gedachten over “Operatie Mongool”

 1. En, zit ik goed? Of zit er helemaal naast.

  Misschien kan je proberen te vertellen waar ik goed of fout zit. en wat je dan wel bedoelt, als ik het verkeerd heb..

 2. Dank je wel. Ik kijk inderdaad even niet naar de inhoud van je eerste post in dit geval. Maar ik kijk naar een andere inhoud. jijzelf. Ik probeer eerst jouw te begrijpen, dan in de toekomst jouw teksten (ook teveel voor mij om al je teksten nu te gaan bestuderen).

  Even checken of ik je goed begrijp:

  – Shock en trauma bedoel je sarcastisch denk ik. Of misschien zelfs cynisch. Want je maakt er een grapje van (zo lees ik het), maar eigenlijk is het ook weer waar en vervelend dat mensen vaak niet zien wat je bedoelt.

  – Moeilijkste voor mij om te begrijpen is de volgende zin, ik denk dat ik het begrijp..: "Ònze Éigen Vreedzáme en Héláás Niet Zó Goed Kunnen Vechtende Daar Door , Zijn Pér 14de eeuw Volledig óver de kling gejáágd":

  Je bedoelt dat wij een vreedzaam volk waren/zijn en daardoor niet wisten/weten hoe we ons moeten verdedigen, of misschien erger: blind zijn voor gevaar of nadelige ontwikkelingen… En dat sinds de 14e eeuw. Ik heb de staatkundige geschiedenis van Nederland (wikipedia) moeten raadplegen, maar je bedoelt dat in die periode hertogen gebieden bij elkaar gingen voegen tot een grotere 'eenheid'?. Of bedoel je ten tijde van de 100-jarige oorlog? Dat we maar een speelbal waren wellicht? Misschien klopt het eerste deel van mijn redenering wel, maar het 2e deel (over de 14e eeuw) niet. Kun je dat apart aangegeven wel deel wel of niet klopt van mij? Dan weet ik waar ik fout zit.

  Je begrijpt dat niet iedereen kennis heeft van wat er in de 14e eeuw is gebeurd en dat er meerdere (belangrijke) gebeurtenissen zijn. Dus een willekeurige lezer begrijpt dat niet snel. Zelfs een historicus kan een andere gebeurtenis in zijn hoofd hebben, dan jij eigenlijk bedoelt. Heel moeilijk om zo ook de achtergrond van je verhaal te begrijpen en daarmee de inhoud/boodschap die jij hebt.

  Hoop dat ik je grotendeels begrijp. Maar wat er dan slecht is aan die ontwikkeling in de 14e eeuw weet ik niet perse.. of gaat het meer om de beeldvorming? Is het een soort metafoor voor hoe (blind) de mensheid is. En is de gebeurtenis zelf op zich niet slecht.

 3. ÉN

  ""We Hadden Allen Hét Wóórd Wát Niet Zó Een Geweldig Wapen Bleek !""

  Moét …. ""We Hadden "Alléén"….."" … Zijn!

 4. Volgens mij gaf je in je bewoording aan dat je idd autist bent, ook al zei je dat niet letterlijk.

  Ik moet wat beter tussen de regels door lezen ;-).

  Maar het fijne is dat jij je niet perse voelt aangevallen. Elk ander zou dat wel hebben. terwijl jij wederzijdse interesse toont. Je bent ook benieuwd naar hoe ik het werkelijk bedoel. En niet alleen hoe het op jou overkomt. Je hebt door dat ik misschien wat anders bedoel en vraagt daar naar. Je zegt ook: en soms is dat andersom. Dus je staat open voor commentaar of voor de opinie van anderen.

  Dit is even wat ik opmerk en wat positief is. Als ik het verkeerd opmerk, laat het me weten. Maar ik denk dat je meer voor rede vatbaar bent dan een gemiddelde reaguurder op een site als DePers of elders. Correct me if I'm wrong.

 5. Moet zeggen, heb dit hele verhaal niet gelezen hoor. Maar lees op DePers soms kleinere stukjes van je.

  Je praat dan over zaken die niet in het artikel benoemd worden. Dat is goed denk ik, de andere kant van het verhaal belichten. Ik denk zeker niet dat je niet spoort, dat was meer een soort van laatste optie. Maar ben je Autist? (je rare zinnen kan ik dan nog begrijpen, want er zit logica in, maar waarom al die rare leestekens?).

  Je begrijpt denk ik dat je op anderen wereldvreemd over kan komen, terwijl je dat denk ik niet bent. Je zou dan kunnen zeggen dat je niet spoort, maar dat zou je ook over de rest kunnen zeggen die jou niet begrijpt.

  Ik heb niet zoveel kennis van zaken als jij denk ik, maar je kennis komt met moeite door. Of ik minder realiteitszin durf ik niet te zeggen. Ik ken bijvoorbeeld de website niburu wel (noem deze puur omdat daar veel controversiële onderwerpen staan), misschien dat je dat bedoelt? Alle zaken waar de meeste mensen niet eens bij stil staan? Wel moet ik zeggen dat ik niet zo'n complotdenker ben, maar het zal best dat er bijvoorbeeld een Bilderberggroep is (sterker nog, dat is geen geheim). Kijk in deze wereld heeft ieder zijn eigen belangen en zelfs op laag niveau is er veel belangenverstrengeling. Dus wereldwijd is dat nog meer, en de media is vaak slechts een doorgeefluik. Dus niet ieders belangen worden gepleased en weergegeven. Sterker nog zelfs de belangen van die ene partij die dan doorkomen, die worden niet letterlijk genoemd. Dat is net zo logisch als een bedrijf dat reclame maakt met de boodschap: wij zijn de goedkoopste, of.. of.. . Ze zullen nooit een reclame uitzenden waarin zeg zeggen waar het werkelijk om gaat: Wij willen zo veel mogelijk omzet.

  Maar dat is ook realiteitszin! Tuurlijk gaat een bedrijf niet verkondigen dat ze zoveel mogelijk winst willen, dat verkoopt niet. Snap je. Je moet ook begrijpen dat een 100% eerlijke wereld niet werkt.

  – Als Afrika net zo rijk zou zijn als ons, dan is er nog meer tekort, hebben wij toch geen behoefte aan?

  – Als ik altijd eerlijk ben tegen iemand, dan vinden ze mij een klootzak, want alleen de negatieve aspecten die ik benoem valt ze op. Het hele plaatje of de positieve aspecten niet. Daar kijken ze dan langs heen.

  – Elk persoon heeft een beeld van een ideale wereld, maar voor iedereen is dat beeld net iets anders, als we iedereen zijn ideale wereld zouden laten maken, dan kregen we nog ruzie.

  Over de verschillende belangen:

  Klein voorbeeld: een simpel bedrijf heeft te maken met; klanten, leveranciers, overheid, concurrentie, en misschien wel meer partijen. Al deze partijen hebben hun eigen belangen en streven die zoveel mogelijk na. Mensen werken elkaar dus altijd automatisch een soort van tegen. Niet allen partijen kunnen gepleased worden. Dat is de realiteit. Zoals jij het wil, of zoals ik het wil…zo kan het niet allebei.

  Het is voor mij heel moeilijk om je verhaal te volgen. Ik doe mijn best bij toekomstige posts die ik van je ga lezen (voornamelijk op Depers, puur omdat ik daar af en toe wat headlines meepik, zelf heb ik daar geen account).

 6. hotstuff:

  Vanwaar al die rare tekens en zinsconstructies?

  – Heb je jezelf de nederlandse taal machtig gemaakt? Respect

  – Ben je allochtoon en doe je gewoon je best? Respect

  – Heb je een buitenlands toetsenbord? Verklaart de tekens

  – Probeer je de nadruk op woorden te leggen (klemtoon)? Leest super moeilijk. Werkt niet..

  – Ben je autist? Ik ben het niet met je uitspraken eens, maar je lijkt niet helemaal uit je nek te lullen.

  – Of spoor je gewoon echt niet en heb je juist géén realiteitszin.. ik denk wel een beetje toch?

  Verklaar je rare zinsbouw nader please.. dit is nieuw voor mij, ik probeer het te begrijpen. Interesse dus, geen negatief commentaar.. afhankelijk van je reactie of course.

 7. Nou Dát IS Niéts Zéggénd Wánt Ván Áf hét begin záten en zitten Dáár Júist dé Gróótste Béésten Dié Hét Land Máár Hád in !

  Dáár Méé Bedoél Ik …creatúrén Schádelijkér Dán Wélke Vijand Óóit !

  Neem Álleén Al Zo Een creatúúr Áls doctors van leeuwen , Kinder Verkrachter en hersen spoelspecialist Van de joden , Méde ópzétter en oprichter Ván Gehéél de anti terrorisme TÈRRORISME !

  Médepléger Én órgánisátór Ván de jaarlijkse Massale Vérkráchtingen Van Honderden Duizenden Kinderen Pér jáár Óp de schoolreisjés In Nederland !

  Meineedpleger en Mede ópríchér Ván de Gehele plúndertócht Dié Hét Lánd dé Áf Gelópen Twee deccenia gétroffen !Hééft!

  Zélfde kálibér Áls een ruud lubbere een Fournirét een dries van agt een wim kok , een Dutroux een maxim verhagen een alexander pechthold Éèn médepléger Ván áánslágen!

  Bvd gladio aivd…Vánde Àfgelópen decennia Stelt òp Géén gebied Wát Vóor Dán Vérráád Ván de staat !

  Hún Informatie Ván Núl Én Géner Lei Wáárde Behálve Bédróg en Leugén Òók !

  Óók Nú is Hét Élke Dág Máar Áfzién Én dé kát úit dé Bóóm Kijken !

  Wáár Óm Dácht Jij Doén zé Zó hún bést Dáár Meé Een Autochtóón Niét dé Présidént Wórdt …..?

  Één Blik in de Staatsboékhouding Én ér Vált Áf te Rekenen , Máár Dán Ánders Óm !

 8. Ik zie ook wel eens wat daarover in Andere Tijden. Nu komt dat allemaal boven water, erg interesant hoe ze infiltreerden bij elkaar.

Reacties zijn gesloten.