Berlusconi gaat internet kapot maken

Het Einde van het vrije internet en de dood van democratie. Elke land is zo op zijn eigen manier bezig om restricties op het vrije internet te zetten en alsnog op allerlei manieren proberen er geld uit te melken zo als met onze heilegekoe doen. Reken maar dat internet de nieuwe melkkoe van de politiek word als we niet meer zonder kunnen.

Als Silvio Berlusconi zijn zin krijgt, keurt Italië op 4 februari een wet goed die Italianen die regelmatig video’s op YouTube uploaden verplicht daarvoor een toelating van het Ministerie van Communicatie aan te vragen. dutchcowboys.nl: Italië wil YouTube censureren

Dat kan je bijna niet voorstellen dat dit voorstel echt echt is, is dit een grap? Kan iemand in mijn arm knijpen? Hier onder nog meer voorbeelden die heel dichtbij komen.

Wit-Rusland legt gebruik van internet aan banden, dat was dan wel te verwachten. België gaat buitenlandse goksites vanaf 2011 blokkeren en Nederland is daar ook hard mee bezig. Internetbedrijven moeten in Frankrijk mogelijk heffing gaan betalen, dus indirect de consument ook en wat de fuck heeft de FNV nou met downloaden te maken? FNV: internetabonnement belasten voor auteursrecht.
Australische webfilter is slecht voor zaken, zo als je ziet word daar ook het internet al gefilterd en bekeken wat goed of slecht voor jouw zou zijn, Oostenrijk was daar ook mee bezig en China, Iran en andere dubieuze landen buiten beschouwing gelaten natuurlijk. Zelfs het Nederlands Koningshuis irriteer zich aan het vrije internet: Frontaal Koninklijke aanval tegen Internet en wat dacht je van geheime achterkamertje politiek van de Europese Unie: Ophef Den Haag : Overleg EU en VS inzake aanpak downloaden en wat dacht je van iWatch of Internet Eyes van Amerika, Australië tot Europa: Wereldwijd Orwelliaanse Praktijken enz. enz, Dit is maar een topje van de ijsberg van alle maatregelen van regeringen die door de zelfde burgers worden betaald. Van de ene kant word globalisatie van economie en coördinatie door je strot gedouwd en van de andere kant willen ze overal muren opzetten om het internet, dit is geen democratie meer. Is democratie dood?

6 gedachten over “Berlusconi gaat internet kapot maken”

  1. @Mike; en da's nou net het probleem wat je ook in deze post aanhaald. Het soort werk wat ik doe bij het soort instelling maakt het voor mij onmogelijk om een eigen blog te beginnen. Het is qua regelgeving intern bij ons verboden om een eigen blog te hebben uit angst dat werknemers gaan "lekken". Dus die mond (de mijne) is qua blog ook gesnoerd, wat dat betreft zijn ze op jouw werk wat soepeler…..

  2. Beste Mike, inderdaad erg zorgwekkend al die pogingen tot het beperken van de mogelijkheden van het internet?!

    Jouw vraag is dan: Is democratie dood? Nee de democratie is niet dood maar diverse regeringen komen erachter dat "vrijheid van meningsuiting" soms gevaarlijk kan zijn voor die illusie die democratie heet. Burgers kunnen via hun eigen opinie op internet de gevestigde orde beïnvloeden en dat is nóu net niet de bedoeling ondanks dat deze zelfde bestuurders hun mond vol hebben over kenniseconomie, kennis delen en inspraak door de burger. Dit zijn echter gewoon "zoethoudertjes" om de morrende burger het gevoel te geven dat ze ook mee mogen beslissen.

  3. Goede post! Zolang we blijven vechten en op juiste partijen stemmen komt het wel goed in Nederland. Vrijheid van internet moet wereldwijd blijven.

    Ik ben blij met internet ik ben van mijn inkomen afhankelijk van mijn onlinediensten. Het zou jammer als dat aan banden gelegd wordt.

    Dus mensen blijf elke vorm van censuur aanvechten en groepeer U. Laat u stem horen, recht op internetvrijheid!

Reacties zijn gesloten.