Sanex Zero%

Je kan het niet drinken en zeker niet eten. Maar wel goed voor het milieu en mens.

Sanex komt nu met een douchegel met 0% parabenen (conserveermiddel), 0% phthalaten, 0% phenoxyethanol (conserveermiddel) en 0% kleurstoffen! Er zitten dus weinig moeilijke woorden in. Maar dus ook zo min mogelijk chemische toevoegingen.

Ja ja! Zo maar reclame op madbello, maar weer gerust, hier verdien ik er niets aan en gewoon een product waar je tenminste een beetje blij van word en een stap in de goede richting.

maak kans op één van de 25 Sanex Zero% douchegel. Kijk op ecomama.nl en stuur een mail: Sanex Zero% minder chemische toevoegingen (Voor 1 februari 2010)

Wat doen chemische toevoegingen in verzorgingproducten?

  • Ftalaten: Deze stoffen zitten in plastic als weekmaker en blijken in het lichaam in de weg te kunnen gaan zitten van het vrouwelijk geslachtshormoon. In proefdieren is een serie vergroeiingen van voortplantingsorganen bij nakomelingen gevonden
  • Parabenen: Dit is een conserveermiddel dat met name effectief is tegen schimmels en bacteriën. Parabenen werken eveneens verstorend op de geslachtshormonen en er is in proefdieren een verminderde spermaproductie vastgesteld. De E-nummers van de parabenen in levensmiddelen zijn E214 tot en met E219. Zoals bij veel van deze onderwerpen is er een grote controverse over het wel of niet gevaarlijk zijn van deze stof.
  • Synthetische musken: De nu in gebruik zijnde polycyclische musken, deze muskverbindingen geven een lekker luchtje aan zeep, schoonmaakmiddelen en cosmetica. Deze musken blijken niet alleen het vrouwelijk geslachthormoon, maar ook het mannelijk geslachtshormoon en andere steroïde hormonen dwars te kunnen zitten. Ook hierdoor zijn negatieve effecten op de voortplanting te verwachten.
  • Triclosan: Een krachtige en veel gebruikte bacteriedodende en schimmelwerende stof. Dit leidt bij vissen onder andere tot negatieve effecten op de reproductie (verminderde vruchtbaarheid)

Bron: ecomama.nl Zijn zalfjes, shampoos en zeepjes helemaal fris?