Theo Niekus nietig verklaard

Kennen jullie hem nog ? Hij is de straatfotograaf die werd bekeurd op de Dam in Amsterdam, omdat hij zich zonder redelijk doel zich op straat zou hebben opgehouden. Gelukkig is de aanklacht door de rechter nietig verklaard, maar hellemaal tevreden over de uitspraak zijn zij niet en een bittere smaak blijft achter. Lees het volledig artikel van Photq.nl + het statement van Theo Niekus en het verslag van Theo Niekus zelf.

6 gedachten over “Theo Niekus nietig verklaard”

 1. @ Madbello; zoals artikel 21 van het Portretrecht voorschrijft; publicatie mag, tenzij dit een redelijk belang van de geportretteerde schendt? Ik heb het al eens met mijn vriendin meegemaakt dat haar foto verscheen op één of andere wazige site met (andere) sexy dames erop, zonder dat we ervan af wisten. De fotografe in kwestie hebben we toen gesommeerd om de foto te verwijderen.

 2. Ik ben blij dat hij is vrijgesproken; het is al belachelijk op hoeveel plaatsen je niet meer mag kieken.
  Je moet je vrij kunnen voelen in het fotograferen; ook voor het nageslacht moet het dagelijkse leven bewaard blijven.
  Elke tijd is zo uniek.
  Jammer dat de fotograaf zo weinig kwijt kon.

 3. Vind dit voor mij een moeilijke kwestie; persvrijheid versus privacy. Ikzelf heb er ook problemen mee als één of andere fotograaf lukraak foto’s staat te schieten op straat waar ik op voorkom, als deze eerst aan mij vraagt waarom en waarvoor dan kan ik er minder moeite mee hebben. Blijft een afweging van belangen

 4. Wie zich zonder duidelijke reden ergens begeeft moet dan maar een duidelijke reden verzinnen, dat lijkt me logisch.

  Mijn reden is vaak dat ik graag alles vastleg, maar dat zal wel niet mogen:P

Reacties zijn gesloten.