Else Kemps

De jongste en leukste winnaar van de 7e editie van de Turing Gedichten Wedstrijd. Lees haar prachtige, leuk en grappige, toch cynisch en best geniaal gedicht:

En of het zo door kan gaan

Het verschil tussen wachten en verwachten leerde je
van een kat die twee keer van huis liep en maar één keer terugkwam.

Je denkt aan de zuurstoffles die je opa kunstmatig in coma hield. Of het zo door kon gaan, vroeg je tante steeds, en op Google Maps heeft zijn fiets nog drie jaar voor de deur gestaan.

Daarna was er S, de man die zei niet verder te willen en daarom al die tijd gebleven is. ’s Nachts vertel je hem over de keer dat iemand je uitschold voor ‘hoer’ omdat je stilstond op een zebrapad. Alles wat hij zegt is dat ‘lopen’ in het Russisch twee werkwoordsvormen heeft, afhankelijk van of men een bestemming heeft of niet.

Hier op: turinggedichtenwedstrijd.nl kan je de rest van de winnaars lezen.

4 gedachten over “Else Kemps”

 1. De eerste : Die gaat er bij wel in die is nog begrijpelijk
  De tweede : Wat heeft Google maps nou te maken met een comateus persoon?
  De derde : Hij kon ook zijn fiets laten staan omdat ging lopen, auto of bus.
  De vierde : Je bent uitgemaakt voor hoer omdat je stilstond op het zebrapad. Uh ja op een zebrapad hoor je te lopen en niet stil te staan. Dan komt het meest onbegrijpelijke “Alles wat hij zei” uuuh sorry hier ben ik hem helemaal kwijt.
  De vijfde : Ja niet echt boeiend wij hebben ook meerdere betekenissen voor één woord.

  Dat je hier €10.000,- euro mee kan winnen gaat er bij mij helemaal niet in. Waar is de tijd van rozen zijn rood ect. Of mijn favoriete uitspraak “Liever jij dood dan mijn hond verkouden”.

  1. Dat opa al lang dood was en zijn fiets nog steeds na 3 jaar op Google Maps stond…. ”S, de man die zei niet verder te willen en daarom al die tijd gebleven is” dat spreekt voor zich lijk me 😀 en voor die laatste zal je waarschijnlijk Russisch moeten kennen 😉

 2. Heeft dit iemand geschreven die in een trip beland was, er is totaal geen touw aan vast te knopen. Misschien moet dat kind is gaan leven i.p.v. dit soort taal prul te verzinnen. Maar goed ik ben dan ook geen kunstzinnige, daar zou het vast aan liggen.

  1. Geen liefhebber van vooruitstrevende en vernieuwende gedichten zo te lezen. Ze heeft er wel 10.000 euro mee gewonnen met dit gedicht 😀

Reacties zijn gesloten.