Waterpijp roken in shisha bars is een rage

Waterpijp-Roken-Shisha-Bar 1033
Foto van: vaping360.com

Het is een echte hype: waterpijp roken in een shisha bar. Ongeveer zes jaar geleden zag de eerste shisha bar in Nederland het levenslicht. Ondertussen openen iedere maand nieuwe bars de deuren. Waterpijp roken hoort bij het dagelijkse leven in Noord-Afrika, maar nu is deze ‘way of life’ ook komen overwaaien naar Nederland. Een waterpijp – anderen kennen ‘m als shisha of hookah – wordt gebruikt om waterpijp -of fruittabak te roken.

Foto bij dit artikel is van: vaping360.com

Zo functioneert ie

De waterpijp is voorzien van een verhit kooltje. Naast het kooltje bevindt zich de tabak. Bij het hijsen aan de hookah wordt het kooltje zichtbaar en verhit de tabak. Het kan een warmte afgeven van circa 300 graden Celsius. De rook die zich vormt word door het water geleid waardoor het afkoelt. Je kunt een flinke teug nemen aangezien de rook redelijk koel is.

Hoe houd je het hygiënisch?

Je rookt een nargileh, zoals het ook wel eens wordt genoemd, veelal samen met anderen in shisha lounges, waterpijpcafés, of thuis. Als je met meerdere mensen rookt wordt aangeraden om een schoon mondstukje te gebruiken. Op deze manier hoef je niet aan een mondstukje te zuigen waaraan andere monden zijn geweest. Ben je klaar met roken? Reinig hem dan grondig. Lees hieronder hoe:

  • Ruim de resten tabak en water op.
  • Demonteer de shisha.
  • Doordrenk alle delen in warm water.
  • Poets de delen met een borstel.
  • Spoel alles opnieuw goed door.
  • Laat alle delen opdrogen.
  • Bouw de waterpijp weer op.

2 gedachten over “Waterpijp roken in shisha bars is een rage”

    1. Ik moet je eerlijk bekennen dat ik het nog nooit gedaan heb, moet nog iemand tegenkomen die zo’n ding in huis heeft 😉

Reacties zijn gesloten.