Mitch Henriquez

Mitch+HenriquezWat is er met Mitch Henriquez in Den Haag gebeurd? De laatste jaren wacht ik wel voor ik mijn ongezouten mening geef, je weet het niet, je bent er niet bij geweest en alleen een video of foto kan de verkeerde suggestie geven van wat er werkelijk is gebeurd, waardoor en de omstandigheden. Het zijn allemaal aannames en gevoelens die de vrijeloop krijgen. Het rare is dat ik ook voor het eerst op de Night at the Park in het Haagse Zuiderpark was, al moet ik zeggen dat ik daar totaal niets van gemerkt heb, zelfs niet toen ik na afloop van Duran Duran de uitgang van het Veluweplein heb genomen. De doodsoorzaak is tragisch als je de beelden ziet en de foto toen hij halfdood in het ziekenhuis lag, maar zelf na de laatste persconferentie van het Openbaar Ministerie weet je nog weinig behalve dat het geen drugs en ”overmatig” drankgebruik in het spel was, en het zuurstoftekort waar hij aan gestorven is ”mogelijk” een gevolg van het politieoptreden is geweest. Allemaal mogelijke oorzaken zonder zekerheden en zonder te weten wat er daarvoor voorgevallen is.

Van de andere kant zonder het politieoptreden vrij te pleiten vraag ik mij af wat was het risico analyse van dat moment van die politieagenten. Een afgesloten park met meer dan tienduizenden mensen waar een stevige goed uitziende man meerdere malen geroepen heeft dat hij een wapen bij zich had. Kan me voorstellen dat door de schietincidenten op het strand van Tunesisch toeristenbadplaats, de terroristische aanslag op een gasfabriek dat geen terroristisch aanslag was maar gewoon een wraakzuchtige werknemer die boos was op zijn baas en verdere aanslagen in Frankrijk en België, de politie in een hoger staat van paraatheid verkeerd en andere protocollen gebruikt dan wat normaal gebruikelijk is bij grote evenementen. Dat was sowieso mijn eerste gedachte, je roept op een vliegveld of vliegtuig ook niet dat je een wapen hebt, zelfs niet voor de grap. Maar wie bent ik! In ieder geval veel sterkte voor de nabestaande in deze onzekere periode en de onrust die de demonstranten veroorzaken en vaak om andere motieven aanleiding zien om te gaan rellen.

RIP Mitch Henriquez.

Hier kan je foto’s en beelden van de demonstratie en rellen in de Haagse Schilderwijk zien en op Geenstijl.nl beelden van de arrestatie van Mitch Henriquez in het Zuiderpark in Den haag.

Omroepwest.nl: Nieuwe demonstratie tegen politiegeweld in Schilderswijk aangekondigd op Facebook