Binnenkort: Wereldwijde economische ineenstorting

We gaan echt naar de kloten. De echte crisis moet nog komen zo als alle complotters al maanden en jaren schreeuwen en Willem Middelkoop krijg alsnog gelijk.

Maar eerst zien en dan geloven (2011?). Dit hier onder is in ieder geval het advies van de Franse bank Société Générale, meer lezen op RTLZ.nl : Worst-case scenario Société Générale: bereid je voor op een wereldwijde economische ineenstorting

crisis

Het volledige rapport: Worst-case debt-scenario: Protecting yourself against economic collapse (pdf)

19 gedachten over “Binnenkort: Wereldwijde economische ineenstorting”

 1. De opbouw van het economische onweer heeft bijna 40 jaar gevergd.( Deze liep parallel met de afbraak van eeuwenoude normen in ongeveer dezelfde tijdspanne.) Het zal, hoe dan ook, nog lang duren voordat we weer enig stabiel niveau kunnen verwachten. Termen als instappen in … of koop goud nu e t c, zijn tekenen dat men zijn nog niet eens aan een begin staat van heroverweging over het inrichten van een betere sociale- en economische orde.
  Welk gremium begint?

 2. Al deze klagers hierboven hebben geen noot!
  En dan nog iets: waarom hebben jullie allemaal op die dievenbende gestemd die nu dit land naar de verdommenis helpen?
  Zeker allemaal een hypotheek met veel belastingvoordeel?

 3. Er is helemaal geen crisis,de mensen doen rustig aan met kopen en sparen wat meer.
  Daardoor is er iets meer werkeloosheid.
  Kijk maar even uit het raam in 5 minuten tijd zie je voor een miljoen aan dure auto's langs rijden
  Dus maak je niet druk.

 4. Bla bla bla we klagen ons helemaal de afgrond in werk 30 jaar voor een klein loontje heel vroeg bedje uit en buffelen maar je kan niet zeggen dat we het slecht hebben hoor er komen andere tijden met stappen terug en minder te besteden nou dan geen biertje en sigaretten en lekker op de fiets naar het werk de baas lekker dik in zijn bolide tja het kon toch ook niet lig de baas met zijn dure kakteef op het strand in een ver oord kom Jansen naast hem zitten die simpele arbeider waar doet ie het van nee er moet verschil zijn vroeger stonden de arbeiders aan de poort en kwam de baas spierballen voelen ja jij wel en jij niet zo hoord dat weer te gaan de polen lenen zich er al voor wie volgt de keer zijde is wel dat als de armoe zo groot word dat je wel erg voorzichtig moet worden als je een beetje welvarend bent stel je voor dat het gepeupel los gaat en me uit mijn verschoning trekt ben ik straks alles kwijt nee geniet nog maar even van de verschillen want als de rest het slecht heeft is het ook niet leuk om rijk te zijn ik zelf ga alles verkopen en verbrassen nu het nog kan en aan het einde van de rit zijn we allemaal de klos rijk en arm gelukkig rijk en arm……….

 5. waarom pikken we maar alles van die graaiers en die sorry kutregering laten we ook eens massaal gaan staken zodat ze ons niet alles afnemen denk eens aan de benzineprijzen gewoon waanzin mensen niks meer kopen hou je knip maar dicht laats ging ik naar de bank om me een beetje te helpen op financieel gebied ze konden echter niets doen ik zei daarop griekenland helpen jullij wel maar een nederlandse burger niet myn antwoord fok you allemaal

 6. De EU zit financieel aardig in de knoei. Een belangrijke oorzaak hiervan is dat een paar Zuid- Europesche landen als god in Frankrijk hebben geleefd en gigantische schulden hebben gemaakt waardoor zij op de rand van een faillisement staan. Ondanks dat zijn er nog steeds een paar incompetente politici, waaronder Mark Rutte, die een noodfonds ( willen ) aanleggen om deze " big spenders " nog meer te verwennen. Tja, dit kan natuurlijk niet anders dus krijgen de Nederlanders een miljarden bezuinigingspakket voor de kiezen met alle gevolgen van dien. En de Grieken lachen zich een krie Het is dus wachten op de volgende steun-operatie van miljarden aan dit soort landen. Ik vraag mij af wanneer er eens afgerekend wordt met de politieke pubers die in sommige landen bestuurlijke funkties hebben.

 7. De grootste fout was om griekenland zijn schulden kwijt te schelden onder dwang zoals gebeurt is.Geen enkelee geldgever zal de komende 20 jaar nog geld lenen aan griekenland.Europa zal dus tot in lengte van dagen griekenland moeten betalen,Dat is niet vol te houden. Een gevolg zal zijn dat griekenland de euro zone zo wie zo moet verlaten.Beter direkt als aan blijven modderen.

 8. dat ze de groten maar aan pakken die zetten alles gast in hun B V BETER BEVEILICHT.

  gast

 9. Europa durf te kiezen en sluit een van de nederzettingen of Brussel of Strassburg. Reken eens uit wat dat bespaart. Er is een gezegde verbeter de wereld en begin voor jezelf. Denk eens aan al die nutteloze trektochten van dit logge lichaam.

 10. Zolang als die geldverslindende EU met ONS geld blijft strooien en zolang b.v bankmedewerker Zalm van ABN/AMRO ELK jaar 800.000,- euro in zijn zak laat verdwijnen,gaan we naar de afgrond.

  De gene die dit allemaal veroorzaakt hebben,staan nu met hun golfstick in hun hand iedereen uit te lachen.

  De bak in met die lui,want dit steekt bij de belastingbetaler.

  Daar hoef je geen raketgeleerde voor te zijn om dat te snappen.

 11. Willem Middelkoop gelooft in goud (handelt daarin…!) en dus moet alles kapot gaan, en dus moet iedereen goud kopen.

  Een tikkeltje gekleurd, vind u niet?!

  De economie gaat in golven en we zijn zeker in een niet gemakkelijke tijd. Je kunt ook beweren: de beurzen gaan zo meteen sterk stijgen dus nu inkopen.

  Overigens, die pensioen kortingen moeten nog gebeuren en die pensioenen zijn in de problemen door moeilijke beurzen EN zeer lage rente. Daarom de moeilijkheden.

  1. Nee ik hoor dat Pensioenfons de grieken een miljard aan schuld mee doet aan de kwijtschelding? en van ons pikken ze het weer af,

 12. Het kan toch niet zo zijn dat Onze Kamerleden "ons geld" vergokt en nu de burgers hun eigen geld bij elkaar moeten gaan sprokkelen…………schande hoezo respekt,normen en waarden!!!!!!!!!!!! (zeker voor de Ouderen onder ons.)

  Zelfs een Lichaam van een ex- mag overkomen(uit Barcelona) op onze kosten en daarna weer naar Italië gevlogen op onze kosten.

  Het is van de gekke.

  Hoezo pikken we dit nou????

  1. Ja en ik vind het een grote SCHANDE dat ABP de grieken miljarden Schuld kwijt scheld ,en wij moeten per 10 januarie2013 ons pensioen ingekort krijgen ik zou bij god niet weten hoe ik van 700 euro al mijn lasten moet betalen??DUS IK MOET MEE BETALEN AAN DE SCHULD VAN DE GRIEKEN??

 13. Iedereen kan een scenario bedenken van doom and damnation.

  Natuurlijk is Middelkoop negatief en vergaat de wereld weer. Economie gaat in golven en zo krijgt dus -als je maar volhoudt- iedereen gelijk. Doch dat gelijk is maar zeer betrekkelijk.

  Keep cool, land- en lotgenoten.

 14. Is een mogelijke scenario en zeker niet onrealistisch. Meer op Nederland gericht kan de vertrouwenscrisis tot het volgende leiden;

  1. Maatregelen om staatsschuld terug te brengen maakt het verschil tussen de "haves" en "have-not" nog groter

  2. Modaal bestaat niet meer en de kloof tussen arm(oedegrens) en rijk wordt nóg groter

  3. Criminaliteit stijgt explosief en vooral onder de "Nieuwe Medelanders" als tegenreactie ontstaan er in de arme wijken etnische rellen die hard worden aangepakt door het leger en politie

  4. Terroristische cellen zowel in de linker- als in de rechterkant van het politieke spectrum ontwrichten in eerste instantie de grote bedrijven en vallen de ontstane aristocratie aan en ontwrichten de infrastructuur van Nederland

  5. Het leger en de politie krijgen nog verder gaande bevoegdheden en het recht op privacy wordt officieel afgeschaft

  6. Etnische groepen en rechtsextremisten richten weerbaarheids-korpsen op onder directe leiding van hun politieke leiders

  7. Deze burgeroorlog zal vele slachtoffers kennen maar dank zij deze twee jarig durende oorlog zal uiteindelijk de economie toenemen en een nieuwe wereldorde laat zijn eerste gezicht zien.

  Geen leuk vooruitzicht maar zeker niet ondenkbaar?

Reacties zijn gesloten.