Het Basisinkomen

brrrrDeze discussie word al een tijd gevoerd en vond het meestal vrij zweverig. Maar Robin Fransman geeft in zijn column een redelijk onderbouwd argument voor de voordelen van een basisinkomen voor iedereen en ik kan niet anders zeggen dat het zeer overtuigend is en in vergelijking met het huidige belastingsysteem geeft het basisinkomen alleen maar voordelen en kost grosso modo ongeveer even veel wat we nu kwijt zijn aan alle uitkeringen en toeslagen. Plus dat het onderbouwd is met een toekomstvisie voor als arbeid haast geen waarde meer heeft omdat het allemaal geautomatiseerd is en hoe hou je dan een maatschappij gaande. Plus legt hij uit wat de verschillen zijn van een fiscaal gefinancierde Basisinkomen en monetair gefinancierde basisinkomen. Dus lees het op: ftm.nl

3 gedachten over “Het Basisinkomen”

  1. Prima invoeren die handel, dan stop ik en m’n vrouw direct met werken. Maar dan wel 760 euro netto per maand per persoon, als je nog is 1000 euro per maand zwart bij zou rommelen hou ik meer over dan nu omdat de dan belastingen veel lager liggen. En je hebt veel mee vrije tijd. Nooit meer naar je werk omdat je er heen moet terwijl eigenlijk een dikke vinger naar je baas wil geven, die mooie vieze zakkenvuller.

    Gratis kinderopvang hebben wij toch niet nodig hebben toch geen kinderen. En zouden we die wel krijgen geen probleem want we werken toch niet.

    Dan nog wat extra geld vangen omdat ik PTSS heb, ik zeg kassa jongens!

    Dus gewoon de hele dag geen reet uitvoeren en bierdrinken en kut roepen.

Reacties zijn gesloten.