Het Teeven en Opstelten Debacle helder uitgelegd

Teeven, Opstelten en Cees Helman. Voor de duidelijkheid, de hele VVD wist hier al van, kabinet wist hier van. Wat is er gebeurd? David Rachman legt het helder, simpel en duidelijk uit, in ieder geval van een andere kijkhoek dan wat je in de media leest.

Cees Helman heeft zijn maten verraden (Johan V) en heeft een deal gesloten met justitie. Door die deal krijg hij bijna al zijn geld terug. En zou justitie een grote slag slaan. Om Cees (de verrader) te beschermen heeft de toenmalige Regering een deal op papier gezet, waaruit het zou blijken dat Cees bijna al zijn geld kwijt was en niemand zou dan iets in de gaten hebben. Het is immers een beetje vreemd als jij al je criminele geld terugkrijgt van Justitie, alsof je ze geholpen zou hebben… Dan was Cees al lang gatenCaas geweest.

Opstelten heeft dus niets anders gedaan dan Cees Helman beschermen met zijn ‘woord’ wat hem (Cees) destijds gegeven is. Dus Opstelten en Teeven hebben hun carrière opgegeven omdat het mannen zijn die zich aan hun woord houden. Ook als het een Crimineel is. Zulke mannen zijn er maar weinig en al helemaal niet in de Politiek.

Dus!!! Wat we weten over vertrek Teeven en Opstelten (en hoe het verder gaat).