De Noren vs doping

mad boosDaar vind ik wel wat van! ”Gianni Romme, de olympisch kampioen op de 10.000 meter van 1998, kan het zich niet voorstellen dat Noorwegen in Sotsji in zijn geheel niet deelneemt aan de langste afstand. “Ze hebben er zo’n grote traditie in, onbegrijpelijk.” Ik snap het wel, het is gewoon een signaal naar hun eigen land, als teken dat er een nieuwe doping, of eerder een hele oude doping die de hebzucht van de wereld draaiende houdt. Nee, geen chemische middelen of truckjes als epo of wat dan ook. Geld, de lange adem van het kapitaal, techniek, gadgets en sponsoring is de nieuwe doping die garant staan voor top sportprestaties. De enige manier om langdurig en intensief je enig bezig te houden met dat ene ding, sport en medailje.

Meedoen is belangrijker dan winnen!? Is dat niet een Hollandse gezegde? Weet het niet, maar zie hoe bepaalde schaatsers gewoon geen genoeg nemen met zilver. Nee, je gaat naar de Olympische spelen alleen maar om te winnen, de rest is een nederlaag en laat staan als je al van tevoren al weet dat je voor spek en boden meerijdt.

Reageren met je Facebook:

MADBELLO
Geschreven door de Web Connector, Watcher, Goeroe, internet expert en margeblogger. Gewoon een Haagse/Italo dyslectische allochtoon die het leuk vind om te internetten. Voor contact kan je me het beste mailen naar:
madbello@gmail.com
MADBELLO on EmailMADBELLO on FacebookMADBELLO on FlickrMADBELLO on GoogleMADBELLO on InstagramMADBELLO on LinkedinMADBELLO on PinterestMADBELLO on TumblrMADBELLO on TwitterMADBELLO on VimeoMADBELLO on WordpressMADBELLO on Youtube

Maak mij blij en geef reactie :D