De Schuldvraag – deel 1: Het is 5 jaar na het uitbreken van de kredietcrisis. Antoinette Hertsenberg wil begrijpen hoe het zo ver is gekomen. In dit eerste deel van De Schuldvraag gaat ze op zoek naar de oorsprong van geld.
2 gedachten over “Schuldvraag over de kredietcrisis”
Reacties zijn gesloten.
Crisis! Welke crisis?. Als ik iedere dag tegen iemand zou zeggen “goh wat zie jij er slecht uit ben je ziek” gegarandeerd dat die persoon zich ook echt ziek gaat voelen. Ik denk dat dat het zelfde is met die “crisis”. Mensen gaan vanzelf denken oh het zou dan wel zo zijn, nou dan maar geen geld uitgeven aan leuke dingen. Wij doen nog steeds het zelfde als voorheen misschien zelfs nog wel meer. Je weet zelf het beste denk ik wat je wel of niet kan veroorloven.
Als je gewoon je werk behoudt dan is er idd niet zo veel van de crisis te merken behalve steeds duurdere dingentjes en belasting dat je terug krijgt. Maar hoe harder ze schreeuwen dat het crisis is, hoe minder ik uitgeef en elke euro die ik meer aan belasting meer moet betalen, 2 euro geeft ik minder uit. Voor mijn is het echt kiezen of delen. Laats beelden mijn master card op, of ik niet gespreid wou betalen in plaats van ineens 🙂 dan betaal je zo maar voor de lol gewoon rond de 22% rente. Ze proberen je echt te naaien waar je bij staat.