IMF wil 10% belasting op spaargelden EU

Het IMF (Internationaal Monetair Fonds) speelt met de idee om een eenmalige belasting van 10 procent te heffen op het spaargeld in de 15 landen van de eurozone.
Lees en huiver verder in de: elsevier.nl en de express.be: IMF geeft ‘groen licht’ voor eenmalige supertaks van 10% op uw spaargeld en op biflatie.nl meer verdieping: Let op: Uw spaargeld is in gevaar. Belasting op spaargeld slechts kwestie van tijd.

Niet alleen geld lenen kost geld, ook geld hébben kost geld.

UPDATE: Lees dit in de NU.nl, het is nog erger:

De IMF-economen denken niet dat het belasten van spaargeld het vertrouwen van spaarders zal schaden. “Als het echt éénmalig is zal dat het spaargedrag niet verstoren. Het zou door sommigen zelfs als eerlijk worden aangemerkt.

Reageren met je Facebook:

MADBELLO
Geschreven door de Web Connector, Watcher, Goeroe, internet expert en margeblogger. Gewoon een Haagse/Italo dyslectische allochtoon die het leuk vind om te internetten. Voor contact kan je me het beste mailen naar:
madbello@gmail.com
MADBELLO on EmailMADBELLO on FacebookMADBELLO on FlickrMADBELLO on GoogleMADBELLO on InstagramMADBELLO on LinkedinMADBELLO on PinterestMADBELLO on TumblrMADBELLO on TwitterMADBELLO on VimeoMADBELLO on WordpressMADBELLO on Youtube

2 gedachten over “IMF wil 10% belasting op spaargelden EU”

  1. De kogel is door de kerk voor mij!! De crisis veroorzaakt door die graaiers en ik mag ervoor opdraaien??In geen duizend jaar.Heb net al 1000 euro opgenomen en haal al mijn spaargeld eraf en in ode sok.Totdat ik duidelijkheid heb dat dit plan word ingetrokken,tot die tijd hou ik het op zak.Mensen wees verstandig en geef een signaal af zoals ik!Dan maar geen 400 euro rente dit jaar,maar beter dat dan 1900 euro kwijt aan die eurofiele club in brussel die vervolgens een exxtra feestje bbouwen van ons spaargeld…NO WAY…Morgen weer pinnen..elke dag!

Maak mij blij en geef reactie :D