Heb ik een menig ? Europa is niet Amerika en 60.000 andere gedachtes

Vanmorgen had ik het idee dat het wat kouder was dan normaal, mijn handen waren zo wie zo wat kouder. Een T-shirt en jas waren aan de weinige kant, maar ook het gevoel dat de winter eindelijk voor de deur staat en weer zo maar een lul verhaal. Heb ik een mening ? Als ik eerlijk mag zijn , niet echt ! Al bloggend moet je die wel vaak vormen, al staat ik meestal niet daar achter. Ik zie het als constateringen van wat er gebeurd en laat mijn meevoeren door de populistische stroming, maar van binnen deel ik die mening niet en vooral de al heersende generalisering. Kan een paar voorbelden noemen over de Islam, maar dat doe ik niet. Historisch gezien is de waarheid en een menig waardeloos. Gebleken is dat de waarheid van vroeger niet die van vandaag is, dus in weinig woorden zal onze huidige mening en wat we voor waarheid aannemen, niet die van morgen zijn. Soms moet je de situatie ontstijgen en buiten je zelftreden om het overzicht te kunnen zien en je niet laten meevoeren in de demonisering van je medemens. Ik denk dat er krachten spelen waar wij geen vermoeden van hebben, waardoor je een speelbal van je eigen gedachten word en dat zijn er ongeveer 60.000 per dag en een daar van is : Europa is niet Amerika. Maar voor hoe lang ? Willen we die kant op gaan ? Wat was die Amerikaanse droom ook al weer ? Zou het onze droom ook kunnen zijn ? Of eerder een van ergste nachtmerrie die we kunnen krijgen. En ga zo maar door. Mijn gevoel voor vandaag is gewoon dat het allemaal zinloos is wat we op deze planeet aan het doen zijn en anders zou het kunnen dat ik niet hellemaal wakker ben en nog een mok koffie moet drinken, met de gedachte dat ik voor vandaag weer genoeg uit mijn nek heb geluld, met de vraag : Hoe veel gedachtes waren dit ? En mijn excuses voor mijn abominabele taal beheersing en het feit dat ik besta.

6 gedachten over “Heb ik een menig ? Europa is niet Amerika en 60.000 andere gedachtes”

 1. Even dacht ik, dat je door de kou was bevangen, maar dat bleek mee te vallen. Je zegt geen mening te hebben, maar verkondigt wel een mening. Dat je er geen voorbeelden bij noemt, dat vind ik verstandig. Een voorbeeld dient geen ander doel dan de bevestiging van jouw gelijk. Dat er meer is tussen hemel en aarde, lijkt me logisch. Het zou wel heel schamel zijn, als het aardse leven het enige zou zijn, maar goed, ik weet het niet. Voor jouw bestaan hoef jij je niet te verontschuldigen, Mike, dat zou te gek zijn. Je hoeft je nergens voor te verontschuldigen, want dankzij slechte mensen zijn er goede mensen en dankzij verliezers zijn er winnaars. Zo heeft iedereen dus zijn rol.

 2. Toch denk ik, dat de waarheid van vroeger dezelfde is als die van nu, alleen wie vertelt de waarheid? SOms wordt de waarheid geweld aangedaan.

  Meningen worden soms bijgesteld, en soms weet ik het ook niet. Vandaag kan ik zus over iets denken, en morgen zo; door nieuwe dingen te horen of lezen kan je mening worden bijgesteld.

  En gelukkig maar. ALs iedereen star is, zou het niet leuk zijn.

  Gelukkig dat je bestaat Madbello! 🙂

  (al wou je me niet zien 😉 🙂 )

 3. Gedachtes zijn de afwegingen vóór daden, Daden zijn nooit zinloos, mits wel afgewogen en gedaan met passie en aandacht. Hieruit zou je kunnen concluderen dat gedachtes niet altijd zinloos zijn, ook de jouwe niet?

 4. Ik moet zeggen dat de gedachte dat het hele gedoe op deze planeet zinloos is mij ook vaak bekruipt. Bij de dag leven is voor mij de beste oplossing, als me dat lukt tenminste.

 5. Je excuses voor dat je er bent? De wereld verdient ook een mens als jouw Mike! En een Blog zoals dat van jouw!!!

Reacties zijn gesloten.