Nederland is ziek & de Nederlander bestaat niet meer

Dat waren de beroemde woorden van Lubbers. Een vooruitziende blik en de waarheid die niemand durft uit te spreken en aan te horen. Buiten dat Nederland en DE Nederlander ziek is, heeft Maxima helemaal gelijk : Nederland Bestaat niet en heeft zijn identiteit al lang verloren.
Nederlanders zijn lui, egoïstisch, dom en arrogant. Het toppunt om alle schuld af te schuiven op de politiek, een politiek die die zelfde Nederlander niet durft aan te pakken en confronteren met de eigen zieke cultuur.
In Nederlands is er genoeg werk wat niet door Nederlanders word gedaan om het simpele feit dat het rot werk is om te doen. Lopende band werkzaamheden, bouw, tuinbouw, schoonmaak enz. enz. Terwijl mensen uit Polen, Hongarije, Bulgarije duizenden kilometers afleggen om deze banen te vervullen en tijdelijk hun woonplaats en familie achter te laten, gewoon werken voor je geld.
Waarom zou de Nederlanders in Godsnaam al die kut klusjes gaan opknappen als ze voor het zelfde geld een uitkering krijgen ? Of net zo makkelijk als het vroeger ging je laten afkeuren en lekker zwart erbij gaan werken. Dat is na de jaren 60 ingeslopen, gedane zaken nemen geen keer en het kwaad is al geschied en niet meer te repareren. We hebben het op ons zelf afgeroepen, ikke ikke ikke en de rest kan stikken, laat het laaggeschoolde vervelende werk maar aan die domme buitenlanders over, ”zal de Nederlander hebben gedacht” en ondertussen maar klagen en kankeren op buitenlanders en de falende politiek.
De politiek heeft gefaald door de Nederlander lui te maken met allerlei voorzieningen, maar de instelling en de verwoorden cultuur van de echte Nederlandse bevolking is daar de oorzaak van.

telegraaf-09-02-2008.jpg

Het land van innovatie en ook het land die de productie door het buitenland laat doen en de productie in eigenland door buitenlanders word gedaan, cyclus versus.
Niet meer of minder dan een doorvoerland en een land in verval.
De Nederlander heeft het land weggegeven en uitverkocht.
Waarom zou een Nederland nog de riem aantrekken, de schouder der onder zetten en aan werk gaan ? Als de Nederlandse identiteit niet meer bestaat en Nederland niet meer dan een doorvoerprovincie van Europa is ? Waarom zou je nog voor je ”eigen” land vechten als het niet meer bestaat ?

Het enige middel om Nederland nog te redden is :

Schaf per direct, nu onmiddellijk, vandaag nog, alle uitkeringen,subsidies en loonbelastingen en laat de mensen maar werken en voor mekaar zorgen.

NOSJOURNAAL

14 juni 2005 … “Nederland is ziek“, verklaart premier Lubbers. Het aantal arbeidsongeschikten bedraagt dan 900.000. Later voegt hij eraan toe dat hij zal …
 

13 gedachten over “Nederland is ziek & de Nederlander bestaat niet meer”

 1. Heerlijk altijd dat de vinger wordt gewezen naar de minderen onder ons, maar niet gekeken wordt naar de werkgever die mensen met een beperking liever ziet gaan dan komen en je dus die baan nooit zal hebben. Ik en mijn man zijn ook niet gezond geboren kan je bij geboorte ook niet zelf bepalen maar hebben in verleden veel gewerkt ook de mindere banen. Mijn man heeft epilepsie en kan dus soms een aanval krijgen nou in 2010 werdt hij of gekort (minder uren werk) of gewoon ontslagen. Belachelijk gewoon terwijl van het begin al duidelijk werdt vermeld dat mijn man epilepsie heeft ik snap zo'n bedrijf dan niet dat ze weten er niet mee om te kunnen gaan toch mijn man aan nemen, wees dan eerlijk. En zo ging het wel een tijdje waardoor wij haast geen inkomen hadden en enkel van mijn inkomen moesten doen. Nu zit ik nog in de Wajong en mijn man zat erin is inmiddels godzijdank aan een vaste baan gekomen nu gaat het iets beter tja detailhandel betaald ook niet vet. Nee het probleem is niet altijd aan de minderen maar de bonus trekkende werkgever.

 2. Aan iedereen die het lezen wil.

  Precies weet ik het niet meer, maar we hebben in Nederland eens een werkverschaffing gehad. Één van de gevolgen hiervan was dat je mensen werk zag doen die hier fysiek en geestelijk gezien, totaal niet geschikt voor waren.
  Zelf heb ik in het verleden zo'n 12 jaar mogen ervaren wat het is om iedere dag met tegenzin naar je werk te gaan.
  "Je gaat er kapot aan!"
  Gelukkig verkeer ik nu in de comfortabele positie als zelfstandig musicus mijn eigen centjes te verdienen.
  Maar ook aangaande dit moet ik helaas constateren dat de overheid geen vinger naar mij heeft uitgestoken.
  Iedere cent van mijn studie,studieboeken en instrumenten heb ik zelf neer moeten tellen.
  Hoewel ik daar toch wel enigszins trots op ben heb ik ook wel het één en ander gemist aan medewerking van gewoon……medemensen.
  Maar genoeg over mijzelf. Graag zou ik van deze gelegenheid gebruik willen maken door te stellen dat Nederlanders weer wat meer betrokken zouden moeten worden bij datgene wat wij een samenleving durven te noemen.
  Momenteel is ook de hardwerkende Nederlander niet bij dit betrokken Om een heleboel mensen maar eens uit de droom te helpen, werkt hij niet voor "De werkloze", maar puur voor zijn eigen auto, vakantie e.d.
  Om mensen aan het werk te krijgen zal je in eerste instantie weer wat meer eenheid in het land moeten krijgen. De motivatie en betrokkenheid komt dan vanzelf.

 3. Zo dan, helemaaaaaal mee eens!!!

  Nederland leeft voort op oude regels en wetten die alles in stand houden terwijl er niks wordt opgelost. Al die toeslagen, regelingen, voordeel – het is allemaal niks.

  De woning nood is hoog maar er staan overal legen huizen. Bedrijven kunnen geen plek vinden maar er staan overal kantoren leeg.
  .-= Kijk ook eens op koffiekitten´s laatste blog item : ..Coos 100% =-.

 4. @ Barry : ten eerste gefeliciteerd met je nieuwe baan en ik zal voor je duimen (onze eerste Nederlander die weer aan werk kan 🙂 xxx

  @ Mo : Niet dwingen, maar geen geld en dus moeten werken en eigen keuzen (voor een mens dus dwingen)

  En over dat cultuurgebondenheid kom ik nog op terug, deels met je eens maar niet natuurlijk.

  Het gemak van een uitkering met een zulke menselijke ikke mentaliteit niet houdbaar, vergeet niet dat mensen bloeddorstige roofdieren blijven.

  Ja ! Ik zou het willen terugdraaien, laat de menselijke aard maar naar boven komen in plaats van onderdrukken.

  @ Mo : Ik zal erkennen dat ik idd dat stuk over de oplossing van het probleem niet bij had moeten plaatsten. De constatering is totaal iets anders dan het probleem oplossen 😉 x

  @ SirCumSized : WOW ! Die Yesim Candan materie gaat boven mijn pet, maar wat leuk dat je op deze oude materie reageert, dit had ik echter niet verwacht 😉

  @ RedStar : Volgen mijn ben jij de enige die dit stuk van mijn snapt als je mijn oplossing niet in overweging neemt.

  Maar andere oplossingen zie ik niet al je de staats balans weer eerlijk in evenwicht wilt brengen.

 5. Ik heb in tijden van crisis vaak genoeg werk onder mijn niveau gedaan. Niet lang anders blijf je er makkelijk in hangen, maar ik vind ook dat veel werk door Nederlanders gadaan kan worden. De fruitboeren hier waar ik wel eens help hebben voor de rest allen Polen en dergelijke kunnen vinden Dan ga je toch ff nadenken over de mentaliteit van sommige/veel mensen in dit land.
  .-= Kijk ook eens op Redstar´s laatste blog item : ..Oogcontact, =-.

 6. Beste Yesim Candan,

  Inderdaad is de arbeidsparticipatie van de Turkse vrouwen vanaf 1998 tot en met , pak 'm beet , 2006 verdubbeld ten opzichte van 1998…….Bravo!!

  Echter zaten er in 2006 nog steeds 29,2% van de totale Turkse medelanders in een vorm van uitkering terwijl er bij de autochtone bevolking er 13,3% een vorm van uitkering hadden. De cijfers van 2008 zijn bij het CBS niet voorhanden maar ik denk niet dat deze significant verschillen met die van 2006? Dus wie zijn er nu lui?!

  Daarnaast wordt het "vuile werk" in Nederland inderdaad het meest gedaan door allochtone arbeiders, dat klopt. De reden hierachter is dat deze mensen over het algemeen LBO of lager geschoold zijn in land van herkomst en dientengevolge het voor deze doelgroep moeilijk is of niet wenselijk om fatsoenlijk Nederlands te leren.

  Vooral bij de doelgroep (oudere) Turkse mannen is de arbeidsparticipatie en deelname aan taaltrajecten zeer laag te noemen.

  Dus mevrouw Candan, als je een proefballonnetje oplaat, doe het dan vooral binnen je eigen kringen en gebruik de door jou verworven ge-emancipeerde positie. En ga geen onzin roeptoeteren zonder dat je deze kunt onderbouwen?

 7. Ben ik blij dat ik sinds vorige week weer een leuke baan heb gevonden bij VVE Nederland. Ik begin op 12 okt heb er onwijs veel zin in eindelijk weer normaal aan de slag eindelijk kan ik me weer nuttig voelen

 8. Er zit wel verschil in kritiek uiten op de politiek en de politiek de schuld geven van je eigen falen uiteraard. Als ik mij in de nesten zou werken, zodanig dat mijn leven er niet rooskleurig uitziet, kan ik moeilijk de schuld geven aan de politiek. Dat het politiek gezien absoluut niet in de haak is in ons land (waar wel?) weten we allemaal. Maar je hebt ten alle tijde de verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen leven en de consequenties van je eigen daden te aanvaarden. Mensen dwingen? Dwingen waartoe of waarmee?

  Wat als ik op den duur mijn moeder in huis wil nemen en zij geniet, ondanks haar beperkingen, van haar vrijheid waardoor ze graag op zichzelf wil blijven wonen? Wat als zij de jaren die zij wel kon werken keihard gewerkt heeft? Dan heeft zij toch gewerkt voor haar eigen vrijheid? Niet om afhankelijk te zijn.

  Vroeger, heel vroeger, waren er geen uitkeringen en daardoor zorgde men voor elkaar. Nu hebben we hier wel het gemak van een uitkering…hoe zou je dat terug willen draaien?

  En denk je ook niet dat het in huis nemen van ouders, met grote families samen in één huis wonen, niet cultuurgebonden is?
  .-= Kijk ook eens op Mo´s laatste blog item : ..Motie van wantrouwen =-.

 9. Hei @Mo ! : Zo als ze dat in zuidelijke landen doen, je vader en moeder in huis nemen, het is even door de zure appel bijten, maar dit systeem werkt ook niet, veel mensen maken daar ronduit misbruik van.

  Op een bepaald moment zul je mensen moeten dwingen en voor de echte noodlottige zal er vast wel iets komen zo als de voedselbanken en de cariteit van je medemens. Mensen hebben hun eigen verantwoordelijkheid afgeschoven op de politiek, de politiek is het weer op zijn beurt af aan het schuiven op private ondernemingen, iedereen schuift zijn verantwoordelijk af en geeft mekaar de schuld.

  Natuurlijk weet ik ook wel dat het kort door de bocht is en nooit zal werken, zo als overig alle andere oplossingen die alleen maar pleisters zijn om het bloeden te maskeren.

 10. Maar wat als je niet kan werken en niemand hebt die voor je kan zorgen? Wat als je graag wil werken maar door ziekte of handicap is dat niet mogelijk? En hoeveel moet de verzorgende dan werken om die zorg financieel rond te krijgen? Gaan dan de lonen van de werkenden fors omhoog?

  Mijn moeder is 58, alleenstaand en kan niet werken door ziekte. Ze woont ca. 45 km bij mij vandaan. Hoe zou ik voor haar moeten zorgen nu ik 24-32 uur per week werk?

  Nee Mike, dat gaat niet lukken.
  .-= Kijk ook eens op Mo´s laatste blog item : ..Motie van wantrouwen =-.

 11. @Irene : Werk moet weer werk worden dat op menselijk maatstaven moet worden ingevuld en niet door corporate organisaties die alleen maar naar grafieken kijken en psychotische schizofrene managers laat handelen om werkzaamheden te perfectioneren het beste uit te halen en mensen tot wanhoop uitpersen. Dat is weer een ander problemen voor deel 3 in de serie Nederland is ziek.

  Tomaten plukken niets voor jouw ? 😉

  @ Geertje : Ik wist niet dat je een handicap hebt, neem je me in de maling ? Ik heb nooit wat aan je gemerkt.

  En als we geen loonbelasting meer hoeven te betalen, kan je man makkelijk voor het hele gezin zorgen en mensen meer voor mekaar.

  Even er bij zeggen dat het mijn humor is, al zien weinig mensen dat. MADBELLO voor dictator !? 🙂

 12. Zou dolgraag willen werken, maar zou niet weten hoe.

  Zelfs de arbeidsdeskundige wist niet wat hij met me aan moest.

  Doe dus maar vrijwilligerswerk; toch nog zinvol en voor de maatschappij nuttig 😉

  Maar nooit kan ik enige garanties geven en voor een werkgever ben ik, door alle aanpassingen die hij moet doen, veel te duur.

  Misschien dat ooit in de toekomst voor mij het medicijn wordt uitgevonden? Heb weinig hoop; er zijn te weinig mensen in Nederland met mijn handicap.
  .-= Kijk ook eens op Geertje´s laatste blog item : ..Bekend Nederland laat op dierendag zijn hondje uit in Scheveningen =-.

 13. Ik ben het met je eens, maar dan moet je ook in bovenstaand verhaal meenemen dat werkgevers alleen maar toppersoneel willen aannemen en niet bijvoorbeeld mij, als arbeidsgehandicapte (slechthorend)!
  .-= Kijk ook eens op Irene´s laatste blog item : ..Voor jou =-.

Reacties zijn gesloten.