Frank de Grave: Politici mogen zelfs in de Tweede Kamer liegen

Frank de Grave (VVD) ex minister van defensie, ex Dirk Scheringa DSB marionet en tegenwoordig lid van de Eerste Kamer komt er ronduit vooruit dat je de Tweede Kamer en de bevolking verkeerde informatie mag geven.
Frank de Grave: ”Er is maar één situatie waarin ministers of politici mogen liegen, zelfs in dit parlement. Dat is wanneer het gaat over de munt.”
En dat staat op blz 67 van het volledige ongecorrigeerde stenogram van de Eeerste Kamer waar ik eigenlijk niet uit zou mogen citeren (via GeenStijl). Het was even zoeken maar het staat er echt. Is dat nieuws!? Nee eigenlijk niet, de kunst van politici is het er om de feiten heen te draaien en niet zeggen waar het op staat, maar dit gaat veel verder dan een leugentje om bestwil en vooral in een euro-crisis waar het alleen maar gaat over de munt en alles kan worden geclassificeerd worden als een noodsituatie.

En de heer Koffeman (PvdD) merkt heel scherp op: ”Collega De Grave werpt een interessant punt op. Hij taxeert wanneer er sprake is van noodsituaties en hoezeer het parlement daar dan nog invloed op heeft. Hij merkt op dat het parlement meekijkt of het wel een noodsituatie is. Hij maakt duidelijk dat er maar één situatie is waarin de minister mag liegen, namelijk wanneer de munt in het geding is. Het geval wil datdit debat over die twee kwesties gaat. Ik zou het dan ook prettig vinden om van de minister te horen of hij ook vindt dat hij mag liegen als het over de munt gaat. Dat plaatst namelijk dit gehele debat in een ander kader. Het is interessant om dat straks van de minister te vernemen.”

Reageren met je Facebook:

MADBELLO
Geschreven door de Web Connector, Watcher, Goeroe, internet expert en margeblogger. Gewoon een Haagse/Italo dyslectische allochtoon die het leuk vind om te internetten. Voor contact kan je me het beste mailen naar:
madbello@gmail.com
MADBELLO on EmailMADBELLO on FacebookMADBELLO on FlickrMADBELLO on GoogleMADBELLO on InstagramMADBELLO on LinkedinMADBELLO on PinterestMADBELLO on TumblrMADBELLO on TwitterMADBELLO on VimeoMADBELLO on WordpressMADBELLO on Youtube

4 gedachten over “Frank de Grave: Politici mogen zelfs in de Tweede Kamer liegen”

  1. Maak de wereld mooier: LIEG! (berendquest.nl)

   De leugen is een prachtige uitvinding, net als het buskruit. De uitvinder van de leugen zou een Nobelprijs voor de vrede moeten krijgen.

   Ik moet er niet aan denken altijd de waarheid te moeten spreken en geen leugens meer te hebben.
   “Hoe gaat het met je?” Ik denk dan wel eens: “Dat gaat je geen ruk aan!” Maar veel liever lieg ik en zeg ik: “Goed joh, en met jou?” Twee leugens, want het interesseert mij wellicht geen ene moer hoe het met iemand gaat. In iedere geval niet genoeg om het risico te lopen dat iemand daar dan even een kwartiertje voor uittrekt. Dat z’n vrouw zo’n last heeft van eczeem, dat de oudste dochter een nieuwe vriend heeft en dat de kat van de buren steeds in de tuin schijt.
   I don’t give a shit.

   Leugens zorgen voor vrede, houden het leuk en maken het leven een stuk eenvoudiger.

   “Kunnen wij morgen even overleggen?” “Nee, ik heb al afspraken.”
   Gelul, ik heb er gewoon geen zin in. Er komt een docu op tv waar ik liever naar kijk.
   ‘Afspraken’ is legitiem. Vertellen dat je liever voor de buis zit komt niet lekker over.
   “Houd je nog van mij?” “Nou lieverd, op dit moment even niet. Liever zou ik m’n spullen pakken, de auto instappen en naar Zuid Frankrijk rijden en dat eeuwige gezeik van jou, de kinderen en je belachelijke kutfamilie uit mijn leven bannen.” Eerlijk misschien, maar niet handig.
   Zeker niet als je gewoon een ‘off day’ hebt.

   Liegen voorkomt dat je dingen zegt die je niet meer goed kunt maken. Liegen sleept je door moeilijke momenten.

   Niet liegen is jezelf en de ander tekort doen.
   Mensen die niet liegen hebben een rotleven. Altijd de waarheid – jouw echte waarheid – vertellen is een crime. Pasgeboren baby’s (op die van jezelf na) zijn vaak kleine enge gribussen. ET was er mooi bij. Niks lief, schattig en aaibaar. Eng, fragiel en ze kakken, kotsen en zeiken over je heen.
   Maar goed. Als je zuster haar eerste vrucht werpt ga dat natuurlijk niet zeggen.
   Dan zeg je: “Ach, wat schattig, wat lief en wat mooi.” Dat mag, nee dat moet.
   Je zuster heeft recht op jouw leugen.

   Verdwaald op een donker bospaadje staan met drie jonge kinderen. “Je hoeft niet bang te zijn, we vinden zo de uitgang.” Dat is wat je liegt. Je kunt natuurlijk wel vertellen dat het over een kwartier donker is, dat je geen idéé hebt welke kant je op moet en dat je pas nog in de krant gelezen hebt hoe in een ander bos 3 verdwaalde toeristen op gruwelijke wijze zijn verkracht en vermoord – want daar moet je net aan denken – maar dat doe je niet.
   Beter van niet ook.

   Liegen houdt de zaak bij elkaar. Liegen geeft controle. Liegen is onmisbaar gereedschap.

   Uiteraard kun je, net als buskruit, liegen ook voor heel andere doeleinden inzetten.
   Maar dat maakt liegen niet minder nuttig.
   http://berendquest.nl/blog/2012/01/17/maak-de-wer

Maak mij blij en geef reactie :D