W.B. Kranendonk de nieuwe Ãœbermensch

Maak van een dier geen mens. W.B. Kranendonk redacteur bij het Reformatorisch Dagblad die op zondag niet is te lezen heeft last van sterallures en denk zelfs dat hij een beetje God is geworden. Dat is wat ik kan opmaken in zijn zondige denigreerde column over de mens vs. dieren: Beiden hebben een ziel, maar het dier heeft niet zoals de mens een individueel eeuwig voortlevende ziel. Alleen de mens, de beelddrager van God, moet aan het eind van zijn leven verschijnen voor Gods rechterstoel om rekenschap af te leggen van hetgeen gedaan is in het lichaam, hetzij goed, hetzij kwaad. Dat is nou de menselijke arrogantie ten top en gelijk de wortel van het kwaad en de bron van alle ellende op deze wereld. Omdat het in een oud sprookjesboek staat gescheven werp hij en de hele mensheid en dus ook de atheïsten boven alles wat op de wereld en universum bestaat. Alleen de mens beschikt over individualiteit en een geluk voor dieren die zich niet aan hun eind van het leven hoeven te verschijnen voor een akbar fundi Gods rechterstoel om rekenschap af te leggen.

Alleen de mens, de beelddrager van God, moet aan het eind van zijn leven verschijnen voor Gods rechterstoel om rekenschap af te leggen.

 Gods meest bijzondere zorg gaat over de mens, het kroonjuweel van Zijn schepping. Als de mensheid de kroonjuwelen zijn van Gods schepping, dan heb ik weinig achting voor de God van W.B. Kranendonk. Kijk maar om je heen wat mensen van deze planeet maken en wat voor massaslachting en dierlijke genocide aan het plegen zijn om onze buik en portemonnee te vullen. Dat zegt meer over de arrogantie van W.B. Kranendonk en hoe hij over de rest van de dingen denkt, W.B. Kranendonk voelt zich erg verheven boven alles wat in dit universum is en als kroonjuweel van God mag hij zeggen dat mensen het einge is dat individualiteit heeft. Maar daar vergist hij zich gigantisch! Menselijke individualiteit is een illusie en juist een blok aan het been om verder te evalueren. Ik kan wel stellen dat die bijbel, die kut kerk en die malloten Paus juist de grootste leugen zijn om mensen benepen te houden en niet te laten evalueren in wat we werkelijk zijn, deze wereld kaal te plunderen en ons gevangen houden in dogma’s en angst voor een God die straft als je niet elke zondag naar de kerk gaat en of je op zondag werkt. Het enige wat door de kerk word gedoogd is als je op zondag aan kleine kinderen zit. Een paar gebedjes en je bent van je zondes af, zo simpel is dat.

Het dier heeft niet zoals de mens een individueel eeuwig voortlevende ziel.

Hoe trouw of lief een dier ook is, het is geen mens. Tja! aan die logica valt niet te tornen wat niet wil zeggen dat we allemaal van die ene Big Bang zijn ontstaan en we allemaal en alles Gods kinderen zijn. Pas als je de arrogantie kwijt bent om je meer te voelen dan iets anders ben je misschien een klein beetje op de goede weg.

12 gedachten over “W.B. Kranendonk de nieuwe Ãœbermensch”

 1. Ik moest vroeger tijdens de godsdienstles op de basisschool al enorm proesten toen men begon over het feit dat God de mens naar zijn evenbeeld geschapen zou hebben? Ik had toen al als 8-jarige intuïtief door dat dit iets te maken moest hebben met de ongebreidelde arrogantie van de reli-gekkies die maar niet kunnen accepteren dat ze eigenlijk in de basis een doorgeëvolueerde bacterie zijn? Wil niet zeggen dat ik niet in "het goddelijke" geloof maar wel in het "opgelegde goddelijke". Op zich wel al een winst dat we als mensen dieren nu al een ziel toebedelen, 20 jaren geleden werd een dier meestal zielloos en ook als niet zelfbewust gezien. De kerk anticipeert sneller dan ik zou denken, dadelijk geloven ze ook in de evolutieleer…..moet niet gekker worden?!

  1. Als kindzijnde begreep ik helemaal niets van godsdienstles, zo als vele andere vakken trouwens, maar ging wel elke zondag trouw naar de kerk omdat je daarna voor 100 lire naar de bioscoop van de kerk een film mocht kijken en al je zondes vergeven waren en een week vol tegenaan kon zondigen.

 2. mja, hij zal zichzelf wel geloven, dat is ook de reden dat ik niet geloof.
  Ik vind niet dat mens zichzelf moet verheffen boven de dieren.
  Natuurlijk hebben we geen gevaarlijke beesten meer vrij rondlopen en natuurlijk kweekt de mensheid vlees. Maar toch, elk dier dat leeft leeft en denkt, net als wij.

 3. De geest is spitbaar, waarom denk je dat er zo vele zijn met een gespleten personelijkheid (wel bewijsbaar )

  1. Dan klopt het nog niet, dan had misschien wel 75% van de mensheid een gespleten persoonlijkheid moeten hebben. Nee dood is dood tot het tegendeel bewezen is.

 4. Als we naar het beeld van god geschapen zouden zijn dan zou iedereen het eeuwige leven moeten krijgen. Want als god echt alles gemaakt zou hebben hoort daar ook het kwaad bij.

  Wat is ook niet snap is waarom de bijbel stopt op een bepaald punt (net als in een sprookjesboek). Na jezus en weet ik veel wie zijn er nog miljarden andere mensen geweest. Wat is de rede dat er nooit verder geschreven?

  De bijbel rammelt aan alle kanten net zo als alle andere geloven.

  1. @Barry, we hebben het eeuwige leven. Het wil niet zeggen dat als je lichaam van vlees en bloed kapot gaat je geest en ziel dat ook doet. In de astrale werled is het een stuk fijner toeven dan hier op deze harde en materiele aarde 😉

   1. Ja ik weet het niet hoor. Ik heb gewoon het idee als je dood bent is het over en klaar. Waar waren wij voor we geboren waren 😉 ?! Toch ook nergens.

    1. @Barry, de aarde is toch ook niet plat!? 🙂 Hier voor heb je al talloze levens al gehad die je al gevormd hebben tot je nu bent 😉

     1. hahaha nee man. Mensen zeggen zo iets omdat het tegendeel niet te bewijzen valt (bewijzen dat het wel zo is kunnen ze ook niet).

      Als ik/wij echt hiervoor talloze levens al gehad zou hebben zou de populatie nooit kunnen groeien. Omdat steeds de zelfde zielen een nieuw lichaam krijgen zodra het oude gestorven is. Maar er komen steeds meer mensen bij op aarde.

      Eerst bewijzen zien voor dat ze mij is wijs kunnen maken.

Reacties zijn gesloten.