De MOE-landers gaan VIRAL

Word je ook niet moe van die MOE-landers hetze? Ik word zo moe van die domme generalisatie en de eigenbelangen waar vanuit word gesproken. Die MOE-landers worden gewoon gebruikt en misbruikt voor allerlei doeleindes, vooral door de politiek en werkgeversorganisatie. Heb ik last van MOE-landers? Opzich niet, heb verschillende Poolse stelletjes in de flat en kan niet anders zeggen dat het voorbeeldige buren zijn. Ze stralen en hebben een nederige blijheid in zich, ze stralen hoop in een betere toekomt en lopen s’avonds laat te flaneren door de uitgestorven Schilderswijk net of ze op de promenade in Cannes midden in de zomer lopen. Dat zijn de werkers, vroeg op en vroeg onderweg en pas laat thuis en tja! Die gehandicapte zwervers die met een busje over heel het centrum worden gedropt en die accordeons die de triestheid en melancholiek het centrum doordrenkt kan mij mateloos irriteren dat het zomaar word toegelaten, maar dat is een kwestie van handhaving dat nagelaten word. Het laatste jaar is de Haagse binnenstad verzadigd door bedelaars en ze hebben alle ingangen van supermarkten en warenhuizen in beslag genomen. Nee, voor de rest heb ik geen last van ze en mijn vrienden zullen het niet zo snel worden zo als vele medelanders. Maar daar wou ik het eigenlijk niet hebben…..

Na het Meldpunt Midden en Oost Europeanen zijn er vele acties en tegenacties daarover en dit hier onder vond ik het best sympathiek uitzien zo op het eerste gezicht, al ware het niet dat het op het raam van een uitzendbureau hangt die natuurlijk heel blij zijn dat ze deze werknemers hebben die niet zeuren en hard werken en zich makkelijk laten misbruiken om door ze eindeloos te laten overwerken op de meest onmogelijke plaatsten:

Natuurlijk leveren deze nieuwkomers lokaal wel eens problemen op. Maar laten we de zaak niet overdrijven. Zij vormen geen groot maatschappelijk probleem, verre van dat zelfs. Zij leveren juist een welkome bijdrage aan onze welvaart.

Een welkome bijdrage aan onze welvaart??? Het is maar net hoe je het bekijkt als je in aanmerking neemt dat Nederland op het moment bijna ½ miljoen mensen heeft die geen werk kan vinden, of niet wil werken en zelfs met bussen de havens en het Westland gesleept worden om toch maar eens te kijken met de dreiging op een korting op hun uitkering. Daar geef ik de MOE-landers niet de schuld van, heb alleen maar respect voor dat ze de klusjes opknappen van die luie MOE-Nederlanders die te beroerd zijn om te werken. Ik denk dat we vaker in ons spiegeltje moeten kijken en ach! Je zou geen Nederlanders zijn als er niets te kankeren was toch!?

6 gedachten over “De MOE-landers gaan VIRAL”

  1. Weg met die gasten stuk voor stuk terugtrappen de grens over op naar Polen e.d. En voor de mensen met een uitkering, gewoon werken en niet lui op je nest liggen proviteren van de centen van de werkende Nederlanders. Wil je niet werken? Ook best. Maar dan ook geen centen ontvangen ga maar onder de brug slapen.

    1. Kom kom kom! Niet zo kort door de bocht. De meesten zijn echt harde werkers die door werkgevers, tussen en contact personen en uitzendbureaus dubbel en dwars worden misbruikt.

  2. Niks kwaads over die oost Europeanen hoor, ze doen het werk wat anderen blijkbaar niet willen doen, er zitten er hier in noord limburg genoeg en ze zijn van harte welkom

  3. ja, onze welvaart, we leven in enorme welvaart, ook nu het wat minder gaat.
    Als we de rijkdommen eerlijk verdelen hebben we er allemaal wat aan.

Reacties zijn gesloten.