Waarom bankiers de grote winnaars zijn van deze crisis

Bonus! – Boek van Pieter Klok en Xander van Uffelen : boek.nl
Na mijn vorig uitting van woede : Nout Wellink FUCK YOU ! komt die er boven op als mosterd na de maltijd en dubbel zo zuur. Het zal niet moeilijk te raden zijn wie de rekening gaat betalen. Het probleem word niet aangepakt, de veroorzakers lopen nog rond en gaan nog steeds hun gang, dus het wachten is op de volgende crisis.
Toevallig hoorde ik op BNR radio over dit boek en het interview met de schrijvers, (Kan even de uitzending niet vinden) zeer helder waar het probleem zit en eigenlijk ook de oplossing.
Volkskrant.nl : Britse aanjagers van de bonussen liggen dwars

4 gedachten over “Waarom bankiers de grote winnaars zijn van deze crisis”

  1. De bonussen is in principe het probleem niet, maar meer het gedrag dat de bonussen uitlokt op mensen, zo als ze op BNR gezegd werd.

    Voor de jaren 80 was de bankier maar een saaie piet die gedienstig het beste met je voorhad, maar de cultuur is zo danig veranderd dat de mentaliteit is : hoe kan ik het meeste uit mijn klant halen, kost wat het kost 🙂

  2. Wat mij in Nederland opvalt is dat er vanuit de politiek erg weinig druk gelegd wordt op het aan banden leggen van de bonussen voor bankiers en grote financiële specialisten? Minister Bos heeft ooit eens in februari via de pers gezegd dat de bonussen OMLAAG moeten maar dan heb je het wel gehad, qua kritiek.

    President Obama daarentegen is al sinds zijn aantreden iedere maand bezig met exoirbitante bonussen van bijvoorbeeld AIG maar ook andere grotere "financials" wettelijk aan banden te leggen.

    Heeft de president van Amerika meer "ballen" of zitten we in Nederland met iets te veel "conflict of interest" tussen de politiek en de bankgiganten?

Reacties zijn gesloten.