De pleuris is uitgebroken : DeJoop.nl vs DeJaap.nl

De sites zijn niet eens de lucht in en een ware veldslacht is al begonnen. De digitale krijgsheren van het internet gaan de strijd aan om de opinie van Nederland.
Kort samengevat gaat Francisco van Jole  voor de VARA (belasting geld?) een nieuw opinie blog beginnen om het rechts geschreeuw van zo als GeenStijl.nl, Wilders en andere rechtse blogs een tegen geluid te bieden.
Dat valt natuurlijk niet in goede arde bij sommigen en vooral om het feit dat DeJoop.nl waarschijnlijk door de VARA en dus door de belastingbetaler word betaald, dus Bert Brussen  gaat voor geen drie tientjes en een groep vrijwilligers DeJaap.nl beginnen. Zo als nu er al uitziet word het een hele warme winter.

De discussie was al een paar degen geleden begonnen, maar de hel is pas uitgebroken toen bekend werd dat Jeroen Mirck  deel gaat uitmaken van de redactie van DeJoop.nl : Vara komt met De Joop (en ik ook) en toen hakt er Bert Brussen ook in : Jeroen Mirck (D66) redacteur van Van Jole’s DeJoop.nl en let vooral op de reacties waar de opinie of niet tot leven komen en zelfs Jeroen de Kreek heeft zich in gemengd na een lange tijd van afwezigheid, dus dat beloofd wat.

www.dejoop.nl vs www.dejaap.nl

16 gedachten over “De pleuris is uitgebroken : DeJoop.nl vs DeJaap.nl”

 1. Als het jullie mening niet is, is het "rechts geschreeuw", nietwaar?

  Ondertussen is het hilarisch om te zien hoe de Joopen een Jaapen elkaar in de haren vliegen.

  Stelletje zelfgenoegzame intolerantjes…

  Ruzie maar lekker verder.

 2. @ Mike Als ik het mocht zeggen zou de publieke omroep strakke content zijn en DWDD gepresenteerd door een matthijs van nieuwkerk voor het salaris van de eerste de beste vara stagair. Of Matthijs van Nieuwkerk de slechtste niet is weet ik, één van.

 3. Haha idd lachwekkend. Wie zit er nu te wachten op een nieuwe opinie blogsite. Volgens mij heel weinig mensen. Het zijn weer de bekende aandacht trekkers die hun neus aan het strijdtoneel laten zien! Geen aandacht geven deze heren… 😉
  .-= Kijk ook eens op Henry ´s laatste blog item : ..Johan @last =-.

 4. @ Jeroen de Kreek : De publieke omroep heeft wel zijn functie bewezen, maar om alles over te laten aan de commerciële zenders zou zeker een verarming van het aanbod zijn. DWDD is gewoon een snelle pakkende formule en Matthijs van Nieuwkerk is de slechtste niet, kan heerlijk snel praten, maar kan zo in verlegenheid raken dat het soms vertederend is.

  Nee dat wist ik niet, ik weet eigenlijk heel weinig, heb maar een paar uur per dag om over het net te sloeren tussen gezin en werk, dus ik kan mijn niet verdiepen en idd weet ik vaak niet de achtergronden.

  Nog bedankt voor het compliment 🙂

 5. @Mike, van mij mag het allemaal afgeschaft worden die publieke omroep. DWDD kan prima bij de commerciëlen en de belastingcenten voor het salaris van Matthijs van Nieuwkerk kunnen beter naar een kinder tehuis. Persoonlijk heb ik het niet zo met DWDD. Voor de dure centen die betaald worden, kan en mag best wat meer kwaliteit geleverd worden. Jouw site lezen vind ik leuker dan DWDD kijken. Word groen en geel van die Matthijs van Nieuwkerk. Ergernis alom.

  Wist je niet dat Bert Brussen opgenomen was? Chronisch psychotisch of zoiets. Schijnt dat hij nog maar net zonder begeleiding buiten mag.

 6. @ Sytze Vliegen: Ik denk veldslacht, slachtveld moet zijn, maar persoonlijk zie ik het verschil niet meer 😉 Thanks

  @ Rene : Dat word idd lachen en ben benieuwd of Francisco van Jole zelf zal gaan discussieren.

  @ Jeroen de Kreek : De VARA ten onder ??? Hopelijk niet, anders moet ik DWDD missen 😉 en is Bert Brussen al eerder opgenomen ? Dat wist ik niet.

  Nu gewoon afwachten hoe het zal worden en of er animo is voor zo iets, al betwijfel ik het, aangezien je volgens mijn wel genoeg linkse blogs, kranten en site zijn waar mensen hun mening kenbaar maken, maar vind iets nieuws altijd spannend en hopelijk zal het de verwachtingen overtreffen, anders zou het zonde van het geld zijn 😉

Maak mij blij en geef reactie :D