Voorjaarmoeheid

Dit is de eerste keer dat ik daar echt last van heb. Pffff! Gisteren overvallen door een lawine van lamlendigheid, totale futloosheid gepaard gaande met totale zinloosheid van het bestaan. Net of er een energielek is die wegstroomt, zo’n beetje het Fukushima syndroom waar je niets tegen kan doen, je moet het weg laten stromen.

Je zit op je werk en je moet allemaal dingen doen die ineens tegen je gaan werken en waar je dan ook totaal geen zin meer in hebt. Alles maar ook alles zit tegen, je zelf en de omgeving. Maar het ergste is dat je oogleden werkelijk vanzelf dichtvallen en moeite moet doen om ze open te houden, met beloning van een branderig gevoel aan mijn ogen. Nee! Dit jaar hakt er echt in, als een mokerslag, of eerder het gevoel dat ik de man met de hamer ben tegengekomen. Of zal het komen door een weekend waar in ik alles gedaan heb wat God expliciet had verboden.

Hoe dan ook, zo te zien ben ik niet de enige en het lijkt of mijn omgeving met een hele golf van voorjaarvermoeiden is bezaaid, een tsunami van alles vernietigende lustenloosheid waar zelfs sloten Hollandse surrogaat koffie niet tegen zijn opgewassen.

Het enige wat ik tegen voorjaarmoeheid kan verzinnen is een koude douche nemen en een flink stuk gaan joggen, maar zelf daar heb ik geen zin in. Iemand tips?


11 gedachten over “Voorjaarmoeheid”

 1. Leef met je mee jomdelino. Heb er zelf ook last van. En ik heb afgelopen weekend geen dingen gedaan die god heeft verboden ( is daar trouwens een lijst van ?? )

 2. @anthony68: niet best als je altijd moe bent, ,aar blijheid maakt een hoop goed 😉

  @Lisa: Hangt er van af hoe veel BBQ's er branden, anders adem je alleen verbranden kolen, schapen en rundvet 🙂

  @ReneSmurf: Ik word alleen moe, hangerig en lui van de zon.

 3. wennen, en slapen.

  Ik moet wennen aan meer uren werken en vroeger opstaan, maar de zon geeft me wel onze energie.

 4. Misschien dat je vandaag weer beter voelt door de zon? Een rondje Zuiderpark doet wonderen dus toch maar eens doen, oh ja dat moet ik ook nog steeds doen, die 4 keer was niet genoeg… lol

 5. Nee, geen tips, wel nieuwsgierig naar de dingen die jij doet in het kader van door God verboden zijn! 😉

Reacties zijn gesloten.