Vrijheid is nooit gegeven, maar altijd genomen

Weet niet wie die zwarte kat is, maar zie het vaker in Den Haag en vaak met treffende teksten die je aan het denken zetten. Wat is vrijheid en bestaat echte vrijheid wel? Hoe vrij je ook bent, je bent altijd aan iets gebonden en vaak uit eigen opgelegde wil en plichtgevoel. Wel wat anders dan de opstanden in het middenoosten, maar denk sowieso dat van af de wieg tot het graf 99% van de mensheid onvrij leeft, al denk je dat je vrij bent. Uiteindelijk ben je altijd wel wat aan iemand gebonden en verplicht, al is het aan je zelf.

8 gedachten over “Vrijheid is nooit gegeven, maar altijd genomen”

 1. Echt Helemaal Vrij betekent ook Afwezigheid Van Misdaad Madbello…iS Juist Dé Afwezigheid Ván Misdaad Èn Verveelt NOOIT Want Dan Wordt De Wereld Een Heel Stuk Groter Én Gelijk Vééééél Vriendelijker in Plaats Ván Dát Hééééél Veééél Ménsen NU Van Angst Achter Dé geraniums Zitten…Niet Door de Nacht Durven En Zorgen Krijgen Zo Gauw Hun Kind De Deur Achter Zich Dicht Trekt Om Ergens Elders te Gaan etc.

     1. @renevangellekom het is maar net wat je gewend was, alles langzaam en met maten opbouwen he! 😉 en kijken wat je aankan.

      1. @madbello Dan kom ik toch terug bij mijn stelling dat mensen niets met die vrijheid(of opweg ernaar) doen.

       1. @renevangellekom dat zou je idd kunnen stellen uiteindelijk. Echte vrijheid is maar moeilijk en gaat op de lange duur ook vervelen. 🙂

Reacties zijn gesloten.