David van Driel van soaalarm.nl denkt lichtzinnig over anonieme grappenmakers

Vanaf woensdag is het mogelijk een (voormalig) bedpartner anoniem een soa-alarm te e-mailen. Hierin staat de mededeling dat iemand in de omgeving een seksueel overdraagbare aandoening heeft en wordt de ontvanger aangeraden zich ook te testen: NU.nl

Voor zo ver een handige en super nuttige dienst is, als we in een maatschappij zouden leven zonder misselijkemakende grappenmakers zo als in Nederland, die genieten van het ultieme leedvermaak van een ander, maar het is niet anders. Het ergste is de luchtige reactie in het zelfde stukje van David van Driel in de NU.nl

Ook al gaan volgens Van Driel ‘grappenmakers’ de mail naar anderen sturen, dan is dat nog geen probleem. ”Het maakt je bewust van soa’s als je zo’n e-mailtje krijgt. En als je veertien bent en nog nooit met iemand naar bed bent geweest, dan weet je echt wel dat het om een grap gaat.”

WTF voor reactie is dat??? Iemand de stuipen of het lijf jagen met een anonieme mail dat hij SOA tot AIDS heeft en voor niets zich een dure test op kosten van de belasting betaler laat afnemen??? Ja ja! Bewustwording aan mijn reet! David van Driel wil kosten wat het kost bezoekers op zijn  site. Als iemand mij zo’n mail stuurt sleep ik soaalarm.nl voor rechter. Dit zijn geen geintjes, het kan je relatie kosten en wat nog meer!


Hier onder een voorbeeld van een mailtje dat je anoniem verstuurt en de ontvanger ontvangt. En als die gene op de link klikt, kom hij of zijn op de ziekte of aandoening die jij hebt aangeklikt.

9 gedachten over “David van Driel van soaalarm.nl denkt lichtzinnig over anonieme grappenmakers”

 1. Ik vind ook dat mensen gewoon maar moeten bellen mocht er iets aan de hand zijn. Je jaagt immers de mensen de stuipen op het lijf. Wie weet hebben ze al een hoop problemen op dat gebied. En het zijn geen grappige onderwerpen om aan te moeten snijden. Ik ontving ook zo'n mailtje, terwijl ik weet dat ik het veilig heb gedaan. Maar je gaat toch twijfelen en je onzeker voelen. Plus zo'n onderzoeken zijn niet grappig. Maar toch even nagebeld naar mijn laatste ex. Maar dat zijn geen leuke gesprekken. Je schaamt je dood.. Je weet nooit of dat de ander vreemd is geweest en dat die griet er meer op de proppen komt door je te mailen en je te pesten. Of je ex zegt: ja van mij komt het niet, maar kan zo maar een ander zijn? Nou nee hoor, ik neuk niet in het rond. Lekker hoor… Een hele tijd in onzekerheid, nog voor je de test kunt doen, en daarna. Met dank aan soaalarm.nl !

 2. @David: Had je een suggestie voor een toch een beledigende of prikkelende titel die voor jouw acceptabel is? Als maar je naam en je sitenaam op staan, het gaat toch tenslotten om een reactie van mijn op je luchtige reactie op nu.nl over het feit van die ''grappenmakers'', die site en dienst zal me worst wezen. Mensen moeten maar niet zo rondneuken wat los en vast zit. De moraal is dat je krijgt wat je toekomt, wel neuken maar niet iemand iets recht in het gezicht zeggen!? Wat een wereld.  😆

  @SirCumSized: Het hele leven is een groot alarm.

  @Thales Kolsteren: Hoe kom jij hier in godsnaam

 3. Beste David, ik heb vandaag een mailtje gekregen van soa alarm waarin ik mijn emailadres moet bevestigen, maar ik ben helemaal niet naar die site geweest. Moet ik er vanuit gaan dat iemand voor de grap geprobeerd heeft met mijn emailadres een account aan te maken?

 4. Is er geen alarmsite voor al die soorten alarm?

  Wordt een beetje gestoord van al die goed bedoelde "versterkers van angsten"; weeralarm, tsunami-alarm, sneeuwalarm, financiële alarmen etc.

  Reign in Fear is not my cup of tea? 😉

 5. Hi Madbello,

  Bedankt voor je reactie. Ik ben blij dat je de goede intenties in ziet, ik zou het waarderen als je de titel daar op aanpast. Je kritiek is denk ik terecht, maar we hebben er goed over nagedacht. Nu iedereen de site kent is de grap er snel van af en hopen we echt een steentje bij te dragen aan partnerwaarschuwing. De mailtjes zijn overigens discreet en starten met de melding dat de email vertrouwelijke informatie bevat.

  Groeten David

 6. @David : Twijfel ook niet aan jouw intenties maar meer aan de zwakzinnigheid van de gebruikers die labiel gaan doen als ze anoniem zijn en een mail verificatie is met dit http://www.ikbenspamvrij.nl ook weinig waard om verstuurden te achterhalen.

  Maar het is de lichtzinnigheid wat mij een beetje stoort. Als niets vermoedend en neukend persoon zou niet gediend zijn met een vals bericht en laat staan dat je inderdaad actie neemt en voor niets laat testen + wat te denken als je vrouw of vriendin die mail openmaakt. Dan is het feest compleet met relatie breuk en meer kinderen met gescheiden ouders.

  Sorry! Ik ben vandaag in een zeer humorloze dag.

 7. Hi,

  Het is geen gesubsideerde website. Het zijn goede bedoelingen, we wilen partnerwaarschwuing een boost geven. Er kunnen natuurlijk altijd grappen gemaakt worden, maar dat kan met zo veel sites. De site heeft een serieuze insteek en als hiermee meer mensen gewaarschuwd kunnen worden voor een mogelijke soa dan is dat denk ik een goede zaak. Dit onderwerp is natuurlijk gevoelig voor kinderachtige grappen, maar we vinden het idee sterk genoeg om een kans te geven als we hiermee mensen kunnen helpen. Mail gerust als je er verder vragen over hebt!

Reacties zijn gesloten.