Een werkende Escher waterval (perpetuum mobile)

Is dat niet flippen!? De sleutel tot het perpetuum mobile. Dat het blauwe water naar boven stroomt begrijp ik nog wel, dat het wieltje gaat draaien kan makkelijk gedaan worden. Maar! Dat het water naar beneden valt op het wieltje gaat boven mijn verstand.


10 gedachten over “Een werkende Escher waterval (perpetuum mobile)”

  1. @Madbello; kijk eens hieronder en vooral bij het onderwerp "Escher's Waterfall" staat ook een 3D-afbeelding waarin je kunt zien hoe die optische en fysische illusie gemaakt wordt. In dit filmpje is ongeveer ook zo'n maquette gemaakt. Vandaar de statische opnamen van dit filmpje, zou ie 'm 360 graden doen dan wordt de illusie duidelijk…

    http://www.cs.technion.ac.il/~gershon/EscherForRe

  2. @SirCumSized: ok ok, maar hoe gaat het water omhoog? en als het plat zou zijn, hoe valt het water naar beneden. Volgens mijn is het gewoon een staande versie zo aan de schaduw te zien.

  3. Aha, de optische illusie wordt nu niet op papier maar 3D weergegeven? Hoewel, het is een filmpje dus eigenlijk 2D en daar zit 'm nu net de truc, iets met Penrose driehoeken die een optische illusie geven. Zou je dit model ronddraaien 360 graden dan zie je de truc….

Reacties zijn gesloten.