Het breekpunten tussen Islam en Christendom

Breekpunt??? Dit is de totale oorlogsverklaring van de Protestantse kerk aan de Islam als je het mijn vraagt en nu pas heb je de poppen aan het dansen. Lees de Islamnota Protestantse Kerk Nederland (PKN):
„Wezenlijk verschil islam en kerk” in het Reformatorisch Dagblad (op zondag gesloten)

Wie de islam en het christendom beide als heilswegen bestempelt, vergeet „dat God ten diepste alleen door Christus ten volle wordt gekwalificeerd.”Het Wezenlijk verschil tussen de islam en de kerk, er is geen verlossing buiten Jezus Christus en zijn historische werk van verzoening door kruis en opstanding.

Zo is Jezus volgens de Koran niet de volle openbaring van God, niet gekruisigd en heeft Zijn werk niet de volkomen verlossing gebracht. „De afwijzing van Christus als Heer en Verlosser is geen detail of bijzaak, het raakt de kern van de openbaring van God en de identiteit van God zelf.” Ook het feit dat de islam benadrukt dat God geen Zoon heeft, is een breekpunt tussen kerk en islam.

Wat ik als atheïst er van op kan maken is: dat de Protestantse kerk zegt dat de Islamieten nooit verlossing zullen vinden als ze daar in blijven geloven, wat het op zijn zacht gezegd op neer komt dat de Islam een achterlijk cultuur is en andersom natuurlijk ook, omdat in zijn diepste wezen mekaar ontkennen.
RELIGIE: Het zou verboden moeten worden!!!

3 gedachten over “Het breekpunten tussen Islam en Christendom”

  1. wij hebben een vader en een moeder in onze aardse leven , dus ik denk ook dat wij een God hebben en een zoon van de vader (God).

    En zo hebben wij heel veel zonen en kinderen op onze aarde, want tenslotte zijn wij in de zin van de bijbel allemaal familie.

    dus ik denk dat God en de zoon en zijn engelen ook een groot gezin zijn die alle mensen lief hebben, maar wij mensen geven alles een naam of geloof zo als wij denken dat God het wil, terwijl God een God van liefde is, en dat zegt zat toch….!!

Reacties zijn gesloten.