Test Olympus SP-800UZ 30x zoom

Kon het niet laten om het toch te kopen. En dat alleen maar voor die 30x zoom, ja ja! Ik ben een zoom fetischist. De Olympus SP-800UZ met 14 megapixels heb ik op de kop kunnen tikken voor 227 euro bij fotohart in Maassluis, toch 42 euro goedkoper dan bij de Media Markt of online bestellen. Laat ik maar gelijk eerlijk zijn, het maakt zeker zeer mooie foto’s maar in vergelijking met mijn 3 megapixels, 10x zoom van Minolta valt het met zijn 14 megapixels wel tegen, al moet ik zeggen dat ik net achter kom dat de resolutie en compressie op ”normal” stond in plaats van ”fine” omdat ”fine” hebben zij als ”klein” vertaald, stom!

Update: Hier noeg een paar geslaagde test en andere resultaten waar ik zeer tevreden ben: 
Test Olympus SP-800UZ 30x zoom (deel 2) en Ochtend foto’s in opkomende zon in de mist en hier nog meer mist zonder zon.

Maar voor de rest is het in zijn gebruikersgemak voor een amateur zo als ik een lekker apparaatje met niet al te veel instellingen die snel zijn in te stellen. Al heeft het een dubbele beeldstabilisatie is met 30x zoom wel een statief aan te raden en een goede belichting. De foto’s hier onder zijn genomen toen de zon nog net niet was boven gekomen. In totaal acht foto’s (mijn eerste gemaakt met deze toestel) en vergeet niet om op de foto te klikken on ze groter te zien. Alle foto’s zijn met fotoshop gecomprimeerd om het een beetje behapbaar te maken.

Klik op de foto om de grote versie te zien.

Hier onder twee verschillende voorbeelden van 30x zoom van uit de zelfde plek genomen:

Op de brug opgenomen met nul zoom.
Op de zelfde brug opgenomen met 30x zoom

Reiger opgenomen met nul zoom:

Klik op de foto om het groter te zien.

Reiger opgenomen met 30x zoom:

Hier onder nog 3 foto’s die ik wel mooi vond. Klik op de foto om het groter te zien.
En daar gaat mijn laatste bandbreedte 🙂

Klik op de foto om de hele panorama foto te zien.

7 gedachten over “Test Olympus SP-800UZ 30x zoom”

  1. Ik zag je tweet vandaag dat je in Maasluis was en wou je nog vertellen dat ik mijn camera daar ergens in een kleine zaak heb gekocht (was via i-net ver de goedkoopste)

    1. @madbello Goed man, prachtige kwaliteit, joekels(!) van beelden. Is dat zo'n water- en shockproof camera van Olympus? Mju o.i.d.?

      1. @RudiKuin bedankt, ik heb het niet geprobeerd, maar ik denk niet dat het tegen water kan. Nog gelukt met je WordPress? 🙂

        1. @madbello Ik lijk er steeds een andere smoes voor te verzinnen, dus ik denk niet dat ik er gauw wat mee ga doen, sorry! 😉

Reacties zijn gesloten.