Video toedracht verdrukkingen #Loveparade

Best een heftige video al hebben ze beelden van de verdrukking zelf uit geknipt, wel zo netjes voor de nabestaanden. Maar zo als er uitziet is het de schuld van de politie die de boel tegenhoud, wat natuurlijk de bedoeling van deze video ook is. Om de organisatie van de Loveparade te vrijwaren, al zijn beelden manipuleerbaar door de montage en het verhaal. Maar wel goed voor te stellen dat instanties hier niet blij mee zijn dat die beelden openbaar zijn. Ze geven wel een duidelijk beeld van de situatie en de ongelofelijke mensenmassa.

Op de site dokumentation-loveparade staat behalve 22 uur aan beeldmateriaal van de bewakingscamera’s. NOS.nl


5 gedachten over “Video toedracht verdrukkingen #Loveparade”

  1. @SirCumSized : Het blijft lastig en het geldt ook voor Parkpop, maar als je de video ziet besef je pas om hoe veel mensen het gaat.

    Begrijpelijk dat instanties niet blij zijn met deze beelden waar je kan zien hoe politie een bottleneck veroorzaakt en dan weer loslaat. Maar idd, de beelden zijn discutabel.

  2. @Madbello; ach ik weet het ook niet zeker maar wat ik heb gelezen en gezien is dat het een aaneenschakeling van fouten is geweest. Dat begint al overigens bij de organisator die stelselmatig gelogen heeft over de bezoekersaantallen van de vorige edities (exclusief Berlijn) wat weer een aanzuigende werking heeft gehad op die uiteindelijk geschatte 300 à 400 duizend bezoekers in Duisburg. Blijft gewoon zwartepieten met schuld tussen alle partijen met als motief: geen aansprakelijkheid.

  3. @SirCumSized : Maar wat ik uit de video kan zien is dat als de politie blokkades op de 3 punten niet waren en mensen gewoon door konden lopen er niets aan de hand was geweest.

    Dat is wat de video en animatie verteld. De prijs van controle?

    Ja ik weet het! het beeld kan ook gemanipuleerd worden door allerlei suggesties.

  4. Het is mensen natuurlijk en gebruikelijk om één partij of handeling de schuld te kunnen geven. In dit geval is er mijns inziens een gevaarlijke keten ontstaan van fouten wat begon met "matig "crowd control" door de politie met als gevolg dat enkele mensen flauwvielen, hulpdiensten die aanschoten zorgen dan weer voor een massahysterie bij de daar emotionele aanwezigen en toen ontstond er een "massapsychose" met verdrukking als gevolg. Maar wil je het bij één partij leggen waren natuurlijk de grote hoeveelheid mensen op één plek de schuld. In ieder geval hebben de overledenen niets aan het zoeken naar een zondebok, er van leren is wel verstandig. Is het minste wat we voor de overledenen en direct nabestaanden kunnen doen?!

Reacties zijn gesloten.