GOD Ontkennen strafbaar

ChristenUnie  wil het ontkennen van genocide in het strafrecht opnemen. Nog even en je mag het bestaan van God ook niet meer ontkennen. De maanlanding ontkennen straks ook strafbaar ?

ChristenUnie: ontkennen genocide strafbaar

Trouw – ‎Het ontkennen of rechtvaardigen van genocide moet strafbaar worden. ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind heeft donderdag een

Ik weet niet waarom het mijn bezig hou.  Misschien het gevoel dat ik het recht heb om iets te ontkennen wat ik niet mee heb gemaakt, gebeurd voor ik geboren was. Geschiedenis is maakbaar en niet altijd waar, buiten het feit dat ik wel geloof dat er een Holocaust, de massamoord op Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft plaatsgevonden (voor ik twee jaar moet gaan brommen)
Maar toch zit het mijn dwars dat het stafbaar zou zijn om iets te ontkennen wat je zelf nooit heb meegemaakt en niet alles voor zoete koek hoef te slikken.
Het is mijn eigen hoofd en als het daar niet heeft plaatsgevonden dan bestaat het gewoon niet, buiten het feit dat je kan geloven dat alleen het NU bestaat, het enige moment dat is en de rest een illusie en gebeurd in andermans hoofden, doorgegeven door ruis.

Ik vind dat je het recht moet hebben om iets te ontkennen om wat voor redenen dan ook.

Ten spijt voor alle overlevende van de Holocaust, maar over de inval in Irak en Vietnam enz. enz. al die miljoenen doden te gevolgen van Amerika hoor je ook niemand, is dat geen massamoord ? of heb je verschillende criteria om genocide te plegen ?

7 gedachten over “GOD Ontkennen strafbaar”

  1. Dat ook weer niet, maar het er is een taboe op Joden, net of ze heilig zijn verklaard, terwijl ze nu net zo hard oorlog misdaden plegen.

  2. @Madbello : Je dacht nu eindelijk een onderwerp te hebben waar je is flink tegen iemands schenen me kon schoppen 😀

  3. Mensen moet dingen kunnen ontkennen wat ze zelf willen. Je kan niet mensen dwingen iets te geloven waar je niet bent geweest of niet zelf hebt gezien.

    Niemand kan mij of wie dan ook opleggen wat ik moet geloven of erkennen. Nee dit gaat echt te ver.

    En als het gebeurt zou zijn wat maakt het of iemand het zou ontkennen de mensen die er bij zijn omgekomen krijg je er nooit mee terug en het verleden kan je ook nooit meer terugdraaien.

  4. Wanneer je het zelf niet mee hebt gemaakt is het denk ik zinloos te ontkennen noch te bevestigen. Met andere woorden: je weet het gewoon niet!
    .-= Kijk ook eens op cath´s laatste blog item : ..Volkomen eerlijkheid =-.

Reacties zijn gesloten.