Mongooltjes kijken met @MADBELLO

Syndroom van Down expositie op het Spuiplein bij het stadhuis in Den Haag : deupsidevandown.nl

Als kindzijnde moest ik er niets van hebben, maar tegenwoordig denk ik maar dat als iedereen het Syndroom van Down zou hebben, waarschijnlijk vrede op aarde zouden hebben. Ik zou het bijna geen afwijking noemen en zeggen dat wij “normale” mensen eerder een behoorlijke afwijking hebben als je zo het nieuws kijkt. En hier meer werk van Erwin Olaf

Update: Hier kan je nog meer schoonheden zien op: kellehampton.com

deupsidevandown-2
Een bijzondere mooi tentoonstelling op een ”unieke” plaats

Den Haag in Syndroom van Down ( deel 1 )

Den Haag in Syndroom van Down ( deel 2 )

Den Haag in Syndroom van Down ( deel 3 )

27 foto’s die soms mooier overkomen als ze op een andere dienst worden geupload, klik op de foto om de vergroting te zien.

deupsidevandown

Downsyndroom Poppen ?

13 gedachten over “Mongooltjes kijken met @MADBELLO”

 1. Wat een sgattig kindje..!

  ik ben ook aan het leren voor in de gehandicaptenzorg

  en het lijkt me super leuk om later met downkindjes te werken..!

  liefs maartje

 2. Niet een chromosoom te weinig, maar 1 chromosoom te veel, namelijk van het 21ste chromosoom, vandaar dat het ook wel Trisomie 21 wordt genoemd.

  Wij hebben zelf zo'n bijzondere dochter met een chromosoom te veel. Alles is intens, intens blij, intens boos, intens genieten van haar!

  Trotse moeder van Linde

 3. http://guur.org/images/loterij.jpg

  @ Marianne

  Wat is er mis met de term "mongool"? Down geloofde dat leden van het Mongoolse "ras" onderontwikkelde blanken waren. Om (heel vrij) met Midas te spreken: naar wie word je liever vernoemd: naar een krijgshaftig ruitervolk, of naar een racist?

 4. @ Marianne : Ik ben het helemaal met je eens en begrijp precies wat je bedoeld, en idd jammer.

  Maar op deze kop krijg ik de meeste bezoekers die nijgen dan op hier te klikken. In de stijl voor deze onverantwoordelijk webstek 😉

  Was je trouwens donderdag middag niet met je dochter daar op het plein ? En die vond haar eigen foto in een keer terug ?

  Bedankt voor je reactie.

 5. .. en dan nog even iets op diegene die het stukje heeft geschreven. Leuk stukje, alleen jammer van het woord 'mongool'! Komt een stuk minder ook. Wij proberen van positieve beeldvorming uit te gaan en proberen daarom zeker dat woord om onze kinderen met het Downsyndroom zo te benoemen uit de wereld te helpen.

 6. Onze trots hangt daar, nl. onze dochter met Downsyndroom. Als men wil reageren, dan wel graag met een goed verstand! Ten eerste hebben deze kinderen een chromosoom te veel en te dom om te leren is diegene waarschijnlijk zelf, want deze kinderen is heel veel aan te leren! Wij en onze omgeving, de kinderen in haar klas (reguliere basisschool) zijn in ieder geval heel erg trots op onze dochter die anders is dan anderen, maar in geen geval minder!!!!!!!

  Een trotse moeder van 2 jongens en een dochter, waarvan de laatste het downsyndroom heeft!!!!!!

 7. Ik denk altijd dat het er aan ligt aan welke kant je zit. Wie weet hoe zij over ons denken 😀 Mijn neefje heeft het ook. Bere sterk, maar te dom om er echt iets mee te doen. Behalve mij verrot knijpen 😀
  .-= Kijk ook eens op Redstar´s laatste blog item : ..Te lang voor Twitter, =-.

 8. Eén chromosoom te weinig en je leven kan een stuk gelukkiger zijn?

  En wat is nu een "normaal" mens en wie bepaalt wat normaal is?

Reacties zijn gesloten.