Met Google Toolbar 6 (Google Translate) is de hele wereld met 1klik te lezen

Het is een extra balkje in je browser. Die met een klik mogelijk maakt om bijna elke website en blog ter wereld te vertalen in je eigen taal en niet eens zo slecht.
Door de automatische taal herkenning hoef je niets te selecteren en gewoon op dit icon te klikken :  om een vertaalde pagina te zien. (Veelgestelde vragen over Google Translate)

Nieuw! Toolbar met een geavanceerde vertaalfunctie voor webpagina’s

HIER te downloaden : google.com/toolbar/ie

google-translate

Persoonlijk vind ik dit super handig. Aangezien ik al moeite heb met de NL taal en laat staan als het buitenlands is. Wat de boer niet kent vreet hij niet, maar op deze manier is het makkelijker te proeven  😉
En hier onder het vertaalde artikel van readwriteweb.com 😉

Google Toolbar 5 Nu met “Advanced” Vertaling Feature

Volgens een aankondiging op de Google-blog, Google Toolbar  gebruikers kunnen nu direct vertaalt webpagina’s met een enkele klik.

De werkbalk is alleen beschikbaar voor Internet Explorer en Firefox, en deze nieuwe functie heeft blijkbaar alleen uitgerold voor IE wat ons kan vertellen. De functionaliteit is geraakt en missen, zoals u zult zien in de screenshots hieronder.

Volgens de Google-post, “De Vertaal functie detecteert automatisch wanneer de taal van een webpagina die u op de verschillen van uw standaard taal instellen en kunt u vertalen. Met een muisklik kunt u nu direct vertalen van de pagina en alle haar tekst zal verschijnen in de nieuwe taal. “

Echter, op deze site Frans, de taal was niet automatisch gedetecteerd, en de tekst niet worden vertaald in alle, hoewel Google zei dat had gedaan:

Een andere reden dat we niet in de liefde met de vertaling kenmerk is dat het niet automatisch vertalen pagina’s nadat u de navigatie starten rond een site. Hoewel het Google-blog verklaart: “Als je naar een andere pagina van dezelfde taal, je zal zien dat de vertalingen in plaats van te vertalen een pagina op een moment,” we hebben niet consequent vind dit het geval te zijn in onze eigen testen . Bijvoorbeeld, we waren surfen Chinese.AOL.com  en moest vragen van Google te vertalen met elke klik door naar een andere pagina op hetzelfde domein.

Een ander kenmerk van de werkbalk vertaling wordt real-time vertaling van dynamische content, die we gevonden werkte in Google Reader en FriendFeed prima.

De vertalingen zijn niet perfect, maar waren op voet van gelijkheid met de andere resultaten die we hebben gezien vanuit historisch Google Translate. Over het algemeen, voor gebruikers die nog steeds kiezen voor Internet Explorer en die navigeren veel vreemde taal sites, dit kan een goed hulpmiddel.

13 gedachten over “Met Google Toolbar 6 (Google Translate) is de hele wereld met 1klik te lezen”

 1. Het blijkt best wel handig te zijn. Bijvoorbeeld een wikipediapagina over het P53 gen die alleen maar in het Engels beschikbaar is.. ja toch wel handig om een enigzins kloppende vertaling te hebben zodat je een beetje kan volgen waar de tekst over gaat.

 2. @Monique: En als je in je explorer zelf gelijk hier boven in ''beeld'' en dan ''werkbalken'' klikt. Daar zie je een rijtje opties die je aan en uit kan vinken, misschien staat het daar tussen.

 3. Hoi Madbello – een charmante kandidaat voor mijn held ben je wel 😉

  Maar helaase: nee, want zoals gezegd ik heb geen google toolbars, nooit gehad ook. In Add/Remove software komt hij dan ook niet in de lijst voor.

  En toch de steeds terugkerende vertaal balk…

  Ik heb inmiddels begrepen dat sites hem zelf kunnen toevoegen. Maar dat verklaart weer niet waarom mijn mannie hem niet krijgt. Ik zalmaar eens gaan uitpluizen waar onze instellingen in verschillen.

 4. @Monique : Je moet naar ''instellingen''(via start) en dan ''configuratie'' van je computer gaan, dan ''software'' klikken.

  Daar krijg je een lijst van sofware die op je PC is geinstaleerd, even zoeken en dan de: ''Google toolbar for internet explorer'' verwijderen. …. 😉

  Duidelijk!? Ben ik nu je held 🙂

 5. Google translate is niet alleen beschikbaar als je Google toolbars gebruikt, maar ook als je dat niet doet.

  En hoe kom je er dan van af? Niet via de Google toolbar instellingen, want die heb ja dus niet.

  Ik was erg fan van Google maar dit helpt me er meteen vanaf! Ik wil webpagina's zien, niet ongevraagde toolbars die ik helemaal niet gebruik.

  Word de held van velen en geef de oplossing voor niet google-toolbar-gebruikers!!!

 6. De Google Translate Toolbar zit mij behoorlijk in de weg.

  Hoe kan ik deze weer verwijderen?

  Trudie

 7. google translate is iig lachwekkend te noemen..

  wat een rare zinnen komen daaruit…

  zij de 'advanced' vertalingen nu beter?
  .-= Kijk ook eens op Dirk´s laatste blog item : ..Blip.fm DJ =-.

 8. @jager het lijkt wel of tegenwoordig ieder programma of site een eigen toolbar wil installeren. Straks heb je op je 22inch monitor nog maar de ruimte van een 14inch, de rest wordt dan ingenomen door die toolbars.
  .-= Kijk ook eens op Edwin´s laatste blog item : ..Man laat vrouw achter op toilet =-.

 9. @ Redstar : Ik had geen seconde deze post gezet en gelijk deze 4 spam berichten hier boven je.

  Het is id jammer dat je de hele zooi er bij krijgt, wat ongetwijfeld handig zou kunne zijn.

 10. Ik durf het bijna niet te zeggen, maar Google is wel lekker bezig. De tolbar zal ik maar niet gebruiken, maar voor de rest heb ik al veel Googlestuff 😀

Reacties zijn gesloten.